Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Дяволът и Карл Маркс

Main Pic
Публикувана: 29.09.2020
Автор: П. Кенгор
Прочетена: 837
Коментари: 0
Комунизмът е икономическо и социално бедствие във всяка страна, където някога е властвал. Комунизмът е доказано зло. Така че не е изненада, че неговият основател Карл Маркс е бил обсебен от дявола.
 
В едно от своите произведения, Карл Маркс, бащата на комунизма, пише следното: "Рая изоставих, това е факт. Душата ми, някога вярна на Бога, избра Ада." Тези думи от стихотворението „Бледата мома“ са само един пример за истинските чувства на Маркс. Маркс е известен със своето определение за религията като "опиат за масите."
 
В своя комунистически манифест Карл Маркс призовава за правителство, в което държавата притежава всичко, като се предполага, че всички споделят по равно ползите от труда чрез преразпределение на богатството.
 
Повече от сто години комунистическата идеология на Маркс се шири по целия свят и без изключение води до потисничество, бедност и смърт.
 
Само през ХХ век комунистическите режими, властващи в различни страни по света, са довели до избиването на над 140 милиона души.
 
Атеизмът е основен фактор на комунистическата идеология. В своята нова книга „Дяволът и Карл Маркс“ авторът Пол Кенгор предполага, че в живота на Маркс може да е имало нещо повече от отхвърляне на Бога и вярата в Него. Маркс може да е сключил някакъв пакт със самия Сатана.
 
„Той е отхвърлил Бога окончателно, когато отишъл в университета“, обяснява Кенгор.
 
Кенгор коментира, че Маркс действително е преживял духовна катастрофа. "Карл Маркс, който произхожда от семейство на равини, се превръща в отявлен антисемит. И както документирам в тази книга, той е и расист, което трудно може да се обясни логично."

Всички представители на младото поколение, които не са започнати с историята на комунизма, е добре да се информират за неговите корени и проявления, преди да го възхваляват или подкрепят.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg