Сряда, 12.05.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля - това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено." Римляни 12:2

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвен призив за мир в Нагорни Карабах

Main Pic
Публикувана: 01.10.2020
Автор: Саркис Ованесян
Прочетена: 983
Коментари: 0
Скъпи братя и сестри в Господа,
 
Живеем в последни дни! Един от признаците за това са войните. Може би вече сте чули за войната, която преди няколко дни се разгоря отново с пълна сила. Азербайджан, подкрепян с военна техника и самолети от Турция и 4000 наемници-джихадисти от Сирия и Пакистан, нападнаха Нагорни Карабах, който е населен с арменци. Така, на практика един народ от 3 милиона души, е изправен срещу два народа от общо 88 милиона.
 
Арменската армия, която за разлика от азербайджанската, е наборна, а не наемна, успява да даде сериозен отпор, но с цената на много жертви и ранени. Те вече са хиляди. За момента арменският народ не разчита на странична подкрепа, а само на Бога, както сам заяви президентът на Нагорни Карабах. Очевидно е, че Армения, която първа прие християнството, като държавна религия през 301 г. сл. Хр. е била и остава трън в очите на Ердоган, който пък наскоро открито заяви, че не само, че не признава арменския геноцид през 1915 година, но иска да заличи от картата на света Армения.
 
Призивите на ООН, ЕС, Русия, САЩ и други държави за спиране на огъня, се оказаха безрезултатни и на практика нямат никаква стойност в решаването на конфликта и в спирането на войната.
 
Молим ви да се молите за мир в Нагорни Карабах!
 
Молете се Бог да спре амбициите на Ердоган и неговата пряка намеса във войната!
 
Молете се за хилядите бежанци, жени и деца, от Нагорни Карабах, които напуснаха домовете си и така се разделиха от мъжете си, които останаха да воюват!
 
Молете се за младите майки, които останаха вдовици след първите няколко дни на войната!
 
Молете се и за всички доброволци, повече от които са между 20-30 години, които бяха мобилизирани и заминаха на фронта! Мнозина от тях са наши братя в Господа. Молете се в това критично време те да свидетелстват за нашия Господ на тези, които все още не са се покаяли и не са приели Господ Исус Христос за свой личен Спасител!
 
Българският и арменският народи са тясно свързани в своята историческа съдба.
 
Хилядолетната история на Армения е пропита с много страдания и скръб, но както и нашият поет Пейо Яворов е описал в стихотворението си „Арменци“, този мъченически народ е останал винаги храбър и непреклонен духом, и многократно е отстоявал християнската си идентичност с цената на живота си. Много арменци са намерили убежище на българска територия и техните потомци имат в лицето на България своята втора родина.
 
Молейки се за Армения и Нагорни Карабах нека си спомним, че това са част от библейските земи – там, където заседна ковчегът на Ной и той слезе със семейството си. Нека си спомним и за печатницата на арменеца Бояджиян в Цариград (дн. Истанбул), в която се печатаха библиите на български език (в т.ч. и Цариградската (Славейковата) Библия) през ХІХ век и благодарение на които Божието Слово стигна и до нашите земи.
 
Днес Армения и арменският народ се нуждаят от нашите застъпнически молитви.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg