Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стойте там, където сте!

Main Pic
Публикувана: 05.10.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 705
Коментари: 0
„Само нека всеки постъпва така, както Господ му е отделил сили, и всеки, както Бог го е призовал; и така заръчвам по всичките църкви.“ (1 Коринтяни 7:17)
 
Коринтяните имали свобода. Вярата и християнският живот не са ограничени до някое конкретно положение или ситуация в ежедневието. Те касаят всички житейски ситуации. Следователно, за вас не е необходимо да приемете или да се откажете от някоя позиция в живота, за да се спасите. Стойте на мястото, на което благовестието ви е намерило. Можете да останете там и да бъдете спасени.
 
Не е необходимо да се отказвате от своя брак или да изоставяте невярващия си партньор заради вярата или спасението. От друга страна, не е нужно и да се ожените заради вярата или спасението. Ако сте семеен, без значение дали партньорът ви е вярващ или невярващ, независимо дали той или тя е добър или лош човек, вие не сте нито спасен, нито осъден поради тази причина. Ако сте несемеен, вие не сте спасен или осъден поради това, че сте сам. Бог ви дава свобода – вие сте свободни!
 
В резултат на това, ако сте християнин и останете такъв, вие ще бъдете спасен, а ако останете нехристиянин, ще бъдете осъден. Думите на Павел: „Това е правилото, което поучавам във всички църкви“ означава „Това е правилото, на което уча всички християни, на които проповядвам. Понеже аз не ги уча да изоставят положението в живота, в което се намират и да предизвикват безредици, а да останат там, където са и да живеят в мир.“
 
Виждате, че Павел не нарича никоя позиция в живота блажена освен следната: да бъдеш християнин. За останалото той дава свобода, така че в и от само себе си те нито ни спасяват, нито ни осъждат. Но всяко положение в живота – без значение колко добре пазено – може да бъде благословение чрез вяра и проклятие поради липса на вяра.  
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg