Сряда, 16.06.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Бдете, стойте твърдо във вярата, бъдете мъжествени, укрепявайте се!" 1 Коринтяни 16:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Подрежете крилата на мъдростта си

Main Pic
Публикувана: 13.10.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 437
Коментари: 0
„Не роптайте помежду си. Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.“ (Йоан 6:43-44)
 
Когато Исус казва: „Не роптайте помежду си!“ Той иска да сложи преграда пред човешката мъдрост или разум. Ние също трябва да подрежем крилата на човешкия разум,  когато става дума за християнското учение. Божието Слово не е учение, което можете да разберете с разума си. То не достига човешкото сърце по този начин. Колкото по-образован и по-подготвен е човешкият разум, толкова по-малко разбира той.
 
Християнското учение не се обръща към разума. Поради тази причина нашият ум се оплаква от него: „Не искам да взема спасението от ръцете си и да захвърля добрите дела, за да получа вечен живот. Не искам да сложа ръцете и краката си върху някой друг различен от себе си, някой, който се е оказал толкова глупав, че да се остави да го разпънат. Как да вярвам, че Исус е мой Спасител?“ Разумът не може да разбере това. Ние трябва да пленим всяка мисъл, така че тя да се покори на Христос (2 Коринтяни 10:5).
 
Исус казва: „Престанете да се оплаквате, че Аз казвам, че съм хлябът от небето. Вие искате сами да разберете това. Искате да сте по-умни от Мен когато казвате: „Не знаем ли кои са майка му и баща му?“ Но когато ви казвам как Отец Ми ви привлича, вашият разум ви тегли в различна посока.
 
Хората, които желаят да разберат тези думи трябва да затворят очите си, да захлопнат портите на разума си и да станат подобни на слепци“. Това иска Христос. Който отказва да бъде воден от Бога, а иска да бъде воден от разума, ще бъде съблазнен от посланието на Исус и постоянно ще се оплаква от него.  
 
Превод: Радостин Марчев
Martin Luther, Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg