Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нови забрани и наказания за християните в Китай

Main Pic
Публикувана: 14.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 889
Коментари: 0
Китай ескалира гонението на християни с нова забрана за печатане на религиозни материали през последните месеци. Провежда се масово инспектиране на печатниците за възможни нарушения и дори се забранява копирането на християнски химни, съобщава нов доклад на християнската организация Bitter Winter, която следи за нарушенията на религиозната свобода в Китай
 
Управителят на печатница в Лоян в провинция Хенан казва следното, след като преди дни е проверен бизнесът му за религиозни материали.
 
„Всяко религиозно съдържание прави въпроса политически, а не религиозен. Въпреки уличните лозунги, според които са разрешени религиозни вярвания, единствената вяра, която хората могат да практикуват свободно, е тази в комунистическата партия“. Инспектирани са множество печатници.
 
Според въпросния управител „инспекциите са твърде строги“. След новата забрана той отказва на християни да отпечатва религиозни материали.
 
„Провериха склада ми, разгледаха всички материали и дори погледнаха хартиените листове на пода, за да проверят дали имат забранено съдържание“, разказва мениджърът пред Bitter Winter. „У когото се намери такова съдържание, ще бъда глобен, или още по-лошо, бизнесът му ще бъде затворен.“
 
Забраната за отпечатване на незаконни религиозни материали се отнася даже за фотокопирането на химни за използване в църковните служби.
 
„Дори не смея да правя копия на два листа с религиозни химни поради строги забрани“, казва работник във втори фотокопирен център в Лоян. „Казаха ми да докладвам за всеки, който дойде да копира религиозни материали.“
 
Печатници, които нарушават закона и публикуват религиозни материали, може да бъдат затворени, а техните собственици и управители биват арестувани веднага.
 
Мениджърът на търговския отдел в трета печатница заявява, че знае за подобен магазин, който е бил затворен и служителите му били арестувани за нарушаване на ограниченията върху религиозните материали.
 
„Правителството не позволява да се отпечатват религиозни материали в цялата страна, особено християнски“, казва мениджър, отдел продажби в печатница пред репортер на Bitter Winter. „Всеки, който го прави, нарушава закона и може да бъде вкаран в затвора. Това е поредното ограничение, което се налага да спазваме."
 
Работник от друг магазин казва следното пред репортер на Bitter Winter: „Ако не сме сигурни дали даден текст е религиозен, трябва да запазим неговото копие и да докладваме на властите.“
 
Ако ние живеем в свободна страна, нека да не забравяме да се молим за нашите приятели християни, които страдат заради вярата си в десетки страни в света, а Китай е на водещо място в това отношение заради тираничния комунистически режим.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg