Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Грешно определение за любов

Main Pic
Публикувана: 19.10.2020
Автор: К.Мичел
Прочетена: 822
Коментари: 0
За жалост, развлекателните медии разпространяват грешна представа за естеството на любовта. Според Библията любовта е спойката, която скрепява семейната цялост (Ефесяни 5:25). Божието слово определя любовта като решение, което води до отдаване на себе си в името на благоденствието на друг човек. Обаче съвременните медии представят любовта съвсем различно. Както по телевизията, киното и театъра, така и по списанията и книгите, любовта се описва като топло, плътско чувство, което изведнъж обзема някого, и върху което няма почти никакъв контрол.
 
Твърди се, че влюбените хора магически се привличат, както магнитът привлича метала. Обаче според същите източници, когато премине неустоимото привличане, любовта изчезва и вече няма причина да живеем заедно. Както ще уточним по-нататък, любов без обвързване е по-точно казано безумно увлечение. То е променливо и е като движещ се пясък под строеж, ако се използва за основа на взаимоотношенията. Истинската любов е трайна и дава здрава основа за градеж (Матей 7:24–27).
 
Секс без обвързване
Един особено негативен белег на съвременната култура е нарастващата възможност за получаване на едни от най-приятните облаги от брака, без нужда от брачното обвързване. В много страни практиката на съжителство без ползата от брака става все по-разпространена. Бог е предвидил сексуалното единство на мъжа и жената да бъде единствено в рамките на брака. Авторът на книгата „Евреи“ вдъхновено казва: „Женитбата да бъде на почит у всички и леглото – неосквернено, защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците“ (Евреи 13:4).
 
Освен моралната вреда причинена от безбрачния секс съществуват и други проблеми, които показват защо Бог го е забранил. Помислете за сексуално предаваните зарази, включително СПИН, от които страдат хора с безразборни сексуални контакти по целия свят, както и за мизерията и смъртта, които причиняват.
 
Помислете за милионите сексуално разюздани жени, които упражняват контрол върху раждаемостта чрез аборти, често тласкани към тях от мъже със сексуални желания, но без отговорност. Помислете за милионите деца, родени извън брак. В някои градове тези деца са повече от родените в семейства. Представете си мъката и трудностите, които преживяват тези деца, опитвайки се да оцелеят. По-нататък ще видим как е възможно да се избегнат тези мъчителни проблеми чрез възстановяване на Божия план за семейството. Ще разберем как е възможно да прекратим „опетняването на семейството“.
 
Следва продължение...
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg