Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Жертви след нападение в църква в Ница

Main Pic
Публикувана: 28.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 699
Коментари: 0
Най-малко трима души са убити в Ница (югоизточна Франция) при ислямистка терористична атака срещу католическата базилика "Нотр Дам", в центъра на града.
 
Извършителят е влязъл в църквата около 9 часа сутринта и е убил жена при нападение с нож. Поне още един християнин, който е бил ранен и е потърсил убежище в близката кафетерия, също е починал.
 
Източници от полицията потвърждават пред вестник „Монд“, че нападателят многократно е крещял „Аллаху Акбар“ (Бог е най-великият). Той е ранен, задържан и откаран в болница.
 
След като е посетил мястото на престъплението, кметът на Ница Кристиан Естрози категорично е осъдил атаката на "ислямо-фашистите",  призовавайки за по-строги закони срещу ислямисткия радикализъм. „Мислите ми са с всички християни във Франция и по света“, добавя той.
 
Междувременно един човек е застрелян в Монфавет близо до Авиньон, след като е заплашил полицай с пистолет. Източници твърдят, че той също е крещял ислямистки фрази.
 
Ръководството на католическата църква на Франция коментира, че атаката в Ница е „неизразим акт“ и добавя, че „християните не трябва да стават мишена за унищожение“.
 
Националният съвет на евангелските християни във Франция (CNEF) също изрази своето „състрадание към католическата общност на църквата "Нотр Дам", жертва на тази убийствена атака“, с думите „желанието ни е да бъдем миротворци в нашата страна, допринасяйки за мирно съжителство“, цитирайки думите на Исус Христос в Матей 5:9.
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg