Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва, която променя

Main Pic
Публикувана: 31.10.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 601
Коментари: 0
„Не бъдете като тях; защото Отец ви знае от що се нуждаете преди вие да Му искате.“ (Матей 6:8)
 
Може би се чудите: „Защо Бог настоява, че трябва да Му се молим и да Му казваме всичките си проблеми? Защо не се погрижи за нас без да ни кара да искаме? Той вече знае по-добре от нас от какво се нуждаем“. Бог ежедневно дава дарове на целия свят.  Той ни дава слънцето, дъжда, добра реколта, пари, здрави тела и т.н. Но често ние нито молим Бога за тези дарове нито Му благодарим за тях.
 
Ако Бог вече знае, че ние не можем да живеем без светлина или храна продължително време тогава защо Той иска да Му се молим за тези необходимости? Очевидно Той не ни е заповядвал да се молим, за да го информираме за нуждите си. Бог ни дава Своите дарове свободно и изобилно. Той желае ние да разберем, че иска и може да ни даде дори повече от това.
 
Когато се молим ние не казваме на Бога нещо повече от това, което Той вече знае. Вместо това ние сме тези, които получаваме знание и прозрение. Молитвата  Бог да снабди нашите нужди не ни позволява да станем подобни на невярващите скептици, които не признават Бога и не Му благодарят за множеството Му дарове.
 
Всичко това ние учи да признаваме Божията щедрост дори повече. Понеже ние продължаваме да Го търсим и да чукаме на вратата Му Той ни показва повече и повече благословения. Всичко, което имаме е дар от Бога.
 
Когато се молим ние трябва да изразяваме своята благодарност казвайки: „Господи, зная, че не мога да създам дори едно парче от ежедневния си хляб. Ти единствен можеш да снабдиш нуждите ми. Не мога да се защитя от нещастията. Ти знаеш от какво се нуждая отнапред, затова съм сигурен, че ще се погрижиш за мен“.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg