Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Спасен е отвлеченият в Нигер американски мисионер

Main Pic
Публикувана: 01.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1686
Коментари: 0
Американският мисионер, отвлечен в западноафриканската държава Нигер през изминалата седмица, за когото ви информирахме и можете си припомните тук, е бил спасен след военна операция в съседна Нигерия, заяви американски служител пред Асошиейтед прес в събота.
 
Филип Уолтън беше отвлечен от фермата му в Масалата в южната част на Нигер рано сутринта миналия вторник от въоръжени похитители, които поискаха откуп от бащата на мисионера.
 
Министерството на отбраната потвърди операцията по спасяването в събота, като заяви, че тя се е провела в северната част на Нигерия.
 
"Този американски гражданин е в безопасност. За спасителната операция се погрижи Държавният департамент на САЩ. По време на операцията няма ранени американски военнослужещи", се казва в изявлението на ведомството.
 
Нигер е изправен пред нарастващ брой нападения от екстремисти, свързани както с групировката "Ислямска държава", така и с "Ал Кайда". Отвличането идва два месеца, след като свързани с ИД бойци убиха шестима френски хуманитарни работници и техния водач от Нигер, докато те бяха на посещение в парк за диви животни на изток от столицата.
 
Американският служител, който не е бил упълномощен да обсъжда публично спасяването, е говорил при условие за анонимност. Той заяви, че няма солидни индикации, че отвличането на Уолтън е свързано с тероризма, а по-скоро е направено с цел получаване на откуп".
 
Но официалният представител заяви, че правителството на САЩ  е загрижено, че заложникът може да бъде предаден на друга терористична група или че отвличането може да се превърне в тенденция за вземане на заложници.
 
Сега Уолтън се е върнал в Нигер, според данни на длъжностното лице, което заяви, че при освобождаването му не е бил платен откуп.
 
Източник: Eyewitness News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg