Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Северна Корея екзекутира християни, които притежават Библия

Main Pic
Публикувана: 01.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1960
Коментари: 0
Нов доклад на Организация за защита на правата на човека разказва за ужасяващи нарушения на религиозната свобода в Северна Корея, включително за граждани, жестоко измъчвани заради приемане на християнството, и лица, екзекутирани публично за притежание на Библия.
 
Докладът от 98 страници на базираната в Лондон Корейска инициатива за бъдещето е публикуван в края на месец октомври и се основава на 117 интервюта с оцелели, свидетели и извършители на злоупотребите. Общо са идентифицирани 273 жертви на нарушения на религиозната свобода, включително 215 с участието на християни и 56 с последователи на шаманизма. Възрастта на жертвите варира от 3 до 80 години.
 
Авторите заявяват, че целта на доклада е да предостави точен отчет за нарушенията на религиозната свобода за вземащите решения в международната общност.
 
Християнството е незаконно в Северна Корея. Гражданите на страната са длъжни да се отнасят към върховния лидер Ким Чен-ун като към бог.
 
Сред нарушенията на религиозната свобода, описани подробно в доклада, са следните примери:
  • Правителствен служител е прострелян и убит на летище, пред тълпа от хора, за притежание на Библия. Публичните екзекуции „са предназначени да внушат страх на тълпите, които са призовани“ и принудени да присъстват по време на екзекуцията.
  • Християнин е вързан за дървен кол на публичен пазар и екзекутиран чрез разстрел за притежание на Библия. Свидетел казва: „Видях как трупът му пада на земята. Толкова бях близо.”
  • Няколко лица, споменати в доклада, са арестувани заради сигнали, че притежават Библия.
  • Християните са измъчвани, като им се изсипва течност с разтворен лют червен пипер върху ноздрите. „Те накланят врата на човека назад“, разказва свидетел. „Смесват червен пипер на прах с вода и изливат водата в ноздрите. Отначало ви държат здраво, като завързват ръцете ви отзад. Докато кихате и кашляте, вие казвате неверни твърдения за неща, които никога не сте правили.“
  • Новоповярвал християнин е поставен в стоманена клетка и решетките са нагрявани с електрически ток. „Обикновено затворниците издържаха само 3-4 часа в клетката, но аз седях там 12 часа и се молех. Продължавах да се моля на Бог да ме спаси”, казва жертвата, която е получила наранявания по лицето и десния крак.
  • Шестима християни са „изправени пред тълпа от над 1000 граждани, техни роднини и познати“ и са обвинени в извършване на „суеверни действия“. Петима са осъдени на 3-10 години затвор; шестият човек, инвалид в инвалидна количка, е осъден на доживотен затвор.

Да не забравяме да се молим за страдащите християни в Северна Корея и в другите страни по света. Те плащат висока цена за своята вяра.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg