Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да дойде Твоето царство!

Main Pic
Публикувана: 09.11.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 599
Коментари: 0
„Да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля както на небето така и на земята” (Матей 6:10)
 
Ние не трябва да се молим: „Скъпи Отче, нека да дойдем в Твоето царство,” сякаш това е мястото, към което пътуваме. Вместо това трябва да се молим: „Да дойде Твоето царство.” Понеже ако ще го получим изобщо Божията благодат и Неговото царство заедно с всичките добродетели трябва да дойдат при нас. Ние никога няма да сме в състояние да отидем при него. По същия начин Христос идва при нас  – от небето на земята. Ние не отиваме при Него от земята на небето.
 
Друга грешка на хората, които се молят с Господната молитва е, че е мислят единствено за вечното си щастие. Те разбират Божието царство като средство единствено за радост и наслади в небето. Мислейки от една земна, физическа перспектива и страхувайки се от ада, те търсят единствено своята полза и облага в небето. Тези хора не осъзнават, че Божието царство не е друго, а богоугодност, чистота, нежност, кротост и търпение.
 
Неговото царство е пълно с всяка добродетел и благодат. Те не знаят, че Божията воля трябва да се изпълни и че единствен Той трябва да живее и да царува в нас. Това трябва да бъде нашето първо и най-голямо желание. Ние сме спасени единствено когато Бог царува в нас и ние ставаме Негово царство.
 
Не е необходимо да търсим или да искаме радост, щастие или нещо друго което желаем. Всичко това идва заедно с Божието царство. Така, за да не желаем това, което е лъжливо и егоистично Христос ни казва да търсим първо Неговото царство, а не плодовете от това царство. Но тези, които търсят плодовете от царството търсят обратното на царството. Те търсят последните неща първи и ценят първите неща единствено поради своята собствена облага.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg