Сряда, 16.06.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Бдете, стойте твърдо във вярата, бъдете мъжествени, укрепявайте се!" 1 Коринтяни 16:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китай превръща църкви във фабрики

Main Pic
Публикувана: 12.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 543
Коментари: 0
В опит да попречи на християните да се събират за богослужения, Китай продължава да разрушава някои места за поклонение, докато други превръща в заводи и „културни центрове“ за разпространение и пропаганда за комунистическите идеали на президента Си Дзин пин.
 
Според Bitter Winter, християнска организация, който наблюдава нарушенията на религиозната свобода в Китай, комунистическото правителство е затворило стара църква в югоизточната провинция Дзянси през април, с обвиненията, че вярващите „организират незаконни мероприятия“ и отказват да се присъединят към Three Self Church, подкрепена и одобрена от властите версия на църквата.
 
След време същата църква е превърната в „Място за установяване на нова цивилизация“, проект, стартиран от власттта през юли 2018 г., за да насърчи гражданите да изоставят своите религиозни вярвания и да следват пътя на китайската комунистическа партия.
 
„Партийни агитационни плакати бяха разлепени навсякъде в сградата“, обяснява член на църквата. Бяха добавени маси за тенис на маса, за да променят облика на залата.
 
За съжаление, случващото се в тази църква е пример за една по-широка тенденция. Повече от 70 протестантски църкви в градовете Лиан Юн Ганг и Сигуян в провинция Дзянсу са затворени през последните месеци.
 
През август на среща на водачите на църквите с местните власти в Байлу, град в окръг Гуанан, на християните е било обяснено, че техните църкви трябва да бъдат опразнени, за да бъдат наети от обществени организации или продадени.
 
„Нямахме шанс да спасим църквата си“, казва един от пастирите.
 
Друг пастир на църква, продадена през август, казва следното пред репортер на Bitter Winter: „Правителството си е поставило за цел да изкорени църквите.“
 
Трети църковен служител пояснява, че затворените и преустроени места за поклонение „сега ще бъдат използвани за обучение на младото поколение в революционния дух на Китай“.
 
„Християните в Китай започват да превъзхождат по брой  членовете на комунистическата партия. През последните години партията не може с нищо да спечели сърцата на хората“, споделя служител на малка селска църква. „Правителството се опасява, че това ще доведе до нестабилност. Църквите се унищожават по всеки възможен начин, за да се гарантира, че в Китай има повече членове на комунистическата партия отколкото християни“.

Източник: Faith Wire

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg