Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнска организация с помощ за Албания

Main Pic
Публикувана: 19.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 717
Коментари: 0
Mission Cry е християнска благотворителна организация със седалище в Мичиган, САЩ. Тя работи с различни евангелски общности, като им изпраща Библии, християнски материали и книги, и помага с основаването на нови църкви. Последната дарителска кампания включва 27 000 Библии, изпратени за християните в Албания.
 
Президентът на Mission Cry, Джейсън Улфорд, коментира пред християнската медия The ​​Christian Post, че организацията „е трябвало да премине през много препятствия, свързани с бюрократичната машина на страната и осигуряване на нужната документация, така че всичко да е абсолютно изрядно и да отговаря на условията на албанските власти. „Помолихме хората да се молят и Бог наистина работи, защото успяхме да изпратим исканите от християните в Албания Библии."
 
Улфорд споделя, че албанските вярващи току-що са получили Библиите и планират да създадат нова църква, която се строи в момента. Това се случва във важен момент, тъй като Албания е наречена "първата" атеистична държава в света. Това е така, защото Албания, освен че има мнозинство с мюсюлмани, е и комунистическа държава.
 
Според разследващата медия "Balkan Insight" в продължение на десетилетия  в Албания се провежда кампания за репресии срещу вярващи християни и мюсюлмани. Властта затваря и екзекутира духовници и преследва техните семейства, но някои продължават да практикуват вярата си тайно".
 
„След като войната приключи, комунистите завзеха властта и донесоха унищожение в страната ни ... Нашите професори по религия бяха разстреляни ... затворени ... Комунистите се отнасяха към нас като към животни“, разказва един от оцелелите, отец Ърнест Симони Трошани, албански католически свещеник.
 
Преследването на християни в Албания е една от причините Mission Cry да вземе решение да помогне с каквото може. Организацията Mission Cry е основана от бивш сержант от военноморските сили на САЩ, чиято мисия е да изпраща Библии в страни по света, където има християни с духовни нужди. Те изпращат Библии от 1956 г. и до момента успешно изпълняват своята мисия.
 
Според уебсайта им „Mission Cry помага и на сираци, евангелизатори, пастири и мисионери за делото на християнското им служение, като същевременно създава дистрибуторски центрове и християнски библиотеки. Mission Cry се грижат да снабдяват с духовна литература различни Библейски колежи и провеждат мисионерски походи с цел благовестие“.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg