Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив от Армията на спасението и Кандис Камерън - Буре

Main Pic
Публикувана: 23.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1946
Коментари: 0
Армията на спасението (The Salvation Army) е международна мисионерска и благотворителна организация, съществуваща от средата на XIX век и поддържана от евангелски християни. Учението ѝ е основано на Библията, любовта към Бога и практическата грижа за човека. Главната ѝ квартира се намира в Лондон, но има представителства в 131 страни.
 
Кандис Камерън - Буре, популярна актриса и сестра на филмовия продуцент Кърк Камерън, автор на християнски филми, която е добре известна и с ролята си от сериала "Пълна къща",  е решила да обедини усилия с Армията на спасението, за да достави подаръци на милиони семейства в САЩ във връзка с предстоящите Рождествени празници.
 
"Рождество Христово е любимото ми време от годината по толкова много причини. Най-голямата причина е, че празнуваме личността на Исус Христос. Това може да бъде и тежък сезон за много хора поради техните финансови затруднения. Затова работата, с която се заех, да помагам на Армията на спасението, е особено важна. Има толкова много хора в нужда, особено по време на празниците", заявява Буре пред християнската медия Christian Post.
 
Този проект е част от дарителска акция за събиране на финансиране за Армията на спасението, за да могат на свой ред те да дадат тези пари на нуждаещите се семейства под формата на храна, облекло и различни видове коледни подаръци.
 
"Рождество Христово обикновено е време за даване и трябва да е време за празнуване, но то може да бъде много, много сърцераздирателно, особено за хората, които страдат. Независимо дали се касае за финансови затруднения или проблемът е в тежки житейски обстоятелства, в които се намират - някои са без дом, имат нужда от храна. Други просто се нуждаят от помощ или децата им имат нужда от настаняване в детски градини. Сега с пандемията, разбира се, тази нужда се е увеличила“, пояснява Камерън пред сайта за християнски новини.
 
Поради карантината и ограниченията, наложени от правителството, Армията на спасението очаква 50% намаление на даренията в своите червени кофи. Техни доброволци често прекарват с часове на студа навън, биейки камбана и призовавайки за дарения от минувачите. Обикновено те застават пред най-популярните магазини, където хората пазаруват за празниците. По принцип организацията помага на 23 милиона души годишно, но тази година организацията очаква да помогне на 155 процента повече хора. Без редовните дарения, събирани около Рождество, обаче, това ще се окаже по-трудно.
 
За да се пребори с този проблем, Армията на спасението приема онлайн дарения. „Много магазини не са отворени и има протоколи за безопасност, които трябва да се спазват, така че те очакват намаляване на размера на даренията, но ние се надяваме това да не се случи“, казва Буре. "Така че, ако бихте могли да отидете до магазина за хранителни стоки и да пуснете няколко банкноти в червената кофа на доброволците от Армията на спасението, ще ви бъдем много благодарни."
 
Борбата, предприета от Армията на Спасението, е резюмирана от думите, които нейният основател, Уилям Буут написва малко преди смъртта си на 9 май 1912 г.:
 
Докато има гладуващи деца, аз ще се боря!
Докато човешки същества отиват в затвора, аз ще се боря!
Докато има жертви на зависимостта, аз ще се боря!
Докато някой е принуден да продава тялото си, аз ще се боря!
Докато някой не е осенен от Божията светлина, аз ще се боря!
Ще се боря до края!
 
Армията на спасението има свое седалище в България от 2002 година. 
 
Източник: The Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg