Вторник, 28.09.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Защо не се молим?

Main Pic
Публикувана: 26.11.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 465
Коментари: 0
И тъй, ако вие, които сте зли, знаете да давате блага на чадата си, колко повече Отец ви, Който е на небесата, ще даде добри неща на тия, които искат от Него!” (Матей 7:10-11)
 
Неотложните ни нужди би трябвало да са достатъчни, за да ни накарат да се молим. Но сякаш това не е достатъчно Исус използва една прекрасна илюстрация от семейния живот, за да ни подтикне към молитва. Дори едно проблемно дете няма да получи змия вместо риба от родителите си.
 
С тази илюстрация Исус казва: ‘Човешката ви природа е покварена. Вие далеч не сте толкова добри колкото е Бог, но въпреки това давате на децата си добри неща. Понеже Бог, небесният ви Отец, е съвършен, няма ли Той да ви даде добри неща, ако поискате от Него?” Ако приемем сериозно тази илюстрация, ние ще придобием желание за молитва.
 
Въпреки това когато разберем какво казва Бог в словото Си, започнем да живеем според него и да учим другите на това, ние се изправяме пред много изкушения и често срещаме опозиция. Греховната ни природа е враг на молитвата. Тя бързо се отегчава, става безгрижна и безразлична към това, което Бог казва и към добрият живот, който ни е подарил. Поради тази причина ние никога нямаме толкова мъдрост, познаване на божието Слово, вяра, любов или търпение колкото би трябвало да имаме.
 
Всеки ден грешната ни природа тежи на врата ни и ни отклонява от молитвата. Светът също е враг на молитвата. Той толкова завижда, че ние притежаваме вяра и скъпоценното Божие Слово, че отказва да се примири с тези неща, без значение колко слаби сме самите ние. Светът ни осъжда, опитва се да отнеме това, което имаме и не ни дава покой.
 
Това са двата врага на молитвата: нашата грешна природа и светът. Вътрешно те се опитват да намалят желанието ни да се молим, а отвън – да ни отвлекат от молитвата. Единственото, което можем да сторим, е непрестанно да викаме към Бога. Трябва да се молим за сила и за по-добро разбиране на Неговото Слово.
 
Превод: Радостин Марчев
Източник: Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg