Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов филм за известния автор К. С. Луис

Main Pic
Публикувана: 06.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 807
Коментари: 0

Клайв Стейпълс Луис е известен на българските читатели с популярния бестселър "Обикновено християнство", както и с книгите от поредицата "Хрониките на Нарния". На български език са преведени немалко от неговите книги. Някои от тях са "Великата раздяла", "Чудесата", "Писмата на душевадеца", "Четири пъти любов" и др.

Независимата филмова компания Fellowship for Performing Arts (FPA) в момента снима нов филм за живота на известния автор, философ и апологет К.С. Луис и по-специално за периода на неговото обръщане от атеизма към християнството.

FPA е основана от актьора Макс Маклийн и има за цел „да създава филми, които отразяват християнския мироглед, но в същото време да ангажира разнообразна публика“.
 
Филмът е базиран на пиесата на Маклийн, която разказва за житейския път на английския автор от атеизма до християнството. „За първи път FPA продуцира филм, базиран на едно от най-успешните ни театрални творения“, казва Маклийн.
 
„Ние сме непоклатими в ангажимента си да създаваме театър, но театрите са затворени от март и е малко вероятно да отворят тази година. Възможността да продуцираме този филм сега, нещо, което беше планирано за 2022 или 2023 г., е подарък. Решихме, че е време да го осъщестим и се почувствахме вдъхновени да действаме“, посочва той.
 
Снимките на филма стартират в Англия на 21 септември и са завършили в края на октомври под ръководството на Норман Стоун, двукратен носител на наградата BAFTA.
 
„Разликата в този филм ще бъде в локацията. Снимали сме на различни места в Оксфорд. Имахме пълен достъп до Модлин Колидж, The Kilns, църквата и различни други места, споменати в пиесата”, обяснява Маклийн.
 
Освен това, „вместо да бъде пиеса за един човек или моноспектакъл, това ще бъде шоу с много актьори. Трима актьори изобразяват Луис в три етапа от живота му. Аз ще играя по-възрастния Луис”, добавя Маклийн.
 
Маклийн подчертава, че филмовата версия е преосмисляне на сценичната постановка. Многобройните актьори и локации помагат да се визуализират ключовите събития в преживяванията на Луис от атеист към искрено вярващ християнин. Филмът носи заглавието "Най-неохотният обръщеник".
 
„Работим с надеждата като направим този филм, да можем да разширим обхвата си от десетките хиляди, които достигаме чрез нашите сценични продукции, до потенциала да достигнем стотици хиляди, може би дори милиони по целия свят“, заключава основателят на FPA.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg