Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пожар в църква в Ерусалим

Main Pic
Публикувана: 07.12.2020
Автор: Емили Джоунс
Прочетена: 936
Коментари: 0
Израелската полиция e арестувала 49-годишен  евреин в петък, след като същият е подпалил църквата All People. Сградата е построена в Гетсиманската градина в Ерусалим.  Църквата е римокатолическа и е популярна туристическа дестинация. Съгласно традицията това е мястото, където Исус прекарва последните си часове, преди да бъде предаден от Юда.
 
"Полицейските части реагираха веднага на инцидента, който се случи в Църквата на нациите в покрайнините на Стария град", пояснява Мики Розенфелд, говорител на израелската полиция, пред репортери.
 
"Заподозреният е мъж на 49 години. Той беше арестуван във връзка с инцидента. Вече знаем, че пожарът във вътрешността на църквата е причинен от запалима течност.“
 
Полицията разпространи изображения на изгорени църковни скамейки, но църквата е претърпяла само минимални щети. Властите потвърдиха, че заподозреният има криминално досие. Разследването все още продължава.
 
Уади Абунасар, съветник на Асамблеята на католическите църкви, благодари на полицията за бързите действия и призова израелските лидери да осъдят инцидента.
 
„Благодарим на Бога, че пожарът бързо е потушен и че е причинил само незначителни щети“, казва той. „От друга страна, апелираме да се проучат сериозно мотивите за нападението. Имаме подозрения да смятаме, че се касае за престъпление от омраза!“
 
Полицията е обещала да даде пълни сведения за нарушителя след приключване на разследването.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg