Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Красивото свидетелство на Андреа Бочели

Main Pic
Публикувана: 07.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1650
Коментари: 0
Преди шестдесет и две години млада италианка на име Еди Бочели, бременна с първото си дете, е хоспитализирана с апендицит. Лекарите я съветват да абортира детето, защото според тях „бебето ще се роди с някакви увреждания“. Посветена християнка, Еди Бочели отказва да направи аборт, но прогнозата на лекарите се оказва вярна. Нейният син Андреа е роден с вродена глаукома и е напълно сляп до 12-годишна възраст.
 
Въпреки че не може да вижда, Андреа се ражда с невероятни таланти. По-специално се откроява един от тях. Гласът му е наречен „най-красивият в света“. Според Селин Дион, „ако Бог иска да пее, той трябва да звучи като Андреа Бочели“.
 
Всъщност албумите на Бочели са продадени в над 90 милиона копия. Неговият албум „Sacred Arias“ (Свещени арии) от 1999 г. е най-продаваният албум на солов класически изпълнител в историята, а неговият сингъл от 1996 г. „Con te partirò“ („With You I Shall Leave“) е един от най-продаваните сингли за всички времена. Бочели пее за президенти, министър-председатели и папи. Андреа е обявен за един от „Петдесетте най-красиви хора“ в света от списание People.
 
През 2010 г. Бочели разказва историята на майка си във видео, озаглавено „Андреа Бочели - Неизвестната му история, която докосва сърцата“. Седнал на пианото, след като описва решението на майка си да не направи аборт, той добавя: „Може би съм пристрастен, но мога да кажа, че това е бил правилният избор.“
 
Бочели разказва в интервю за италиански вестник, че е бил вдъхновен да сподели своята история от мисионер в Хаити, който работи с деца и жени, изправени пред трудна бременност. „Поради моите лични убеждения като благочестив католик - казва Бочели, - аз не се боря само срещу нещо, аз се боря за нещо - аз съм посветен християнин за цял живот.“
 
Видеото става популярно по цял свят. Бочели се надява това видео „да помогне да се утешат онези, които са в трудни ситуации и  да почувстват, че не са сами“. По този начин историята на Бочели напомня за важната работа на центровете за грижи за бременните жени. Те съществуват, за да напомнят на жените, изправени пред трудна бременност, че не са сами. Комфортът и подкрепата, които тези центрове осигуряват, помагат на жените да изберат живота, точно както го прави майката на Бочели.
 
Особено по това време на годината историята на Бочели ни напомня за ролята на предизвикателна бременност в историята на нашето изкупление. Ние често забравяме, че Бог даде на Мария възможността да каже „не“. Отговорът ѝ „нека да бъде според волята Ти“ е подобен на думите, които Еди Бочели и безброй други жени са изричали през вековете.
 
И ето само малка извадка от репертоара на „най-красивия глас в света". Андреа Бочели пее:
 
„Слава на Тебе, Христе Исусе,
Ти ще царуваш днес и завинаги.
Слава на Тебе, Ти,
който скоро ще дойдеш! ”
 
Слава на Тебе, Христе Исусе,
Ти ще царуваш днес и завинаги
Слава на Тебе! Скоро ще дойдеш;
само Ти си нашата надежда!
 
Екипът на Colson Center е подготвил безплатна и красиво илюстрирана електронна книга „Емануел! Четива за Адвент. " Достъпен е на BreakPoint.org. И между другото, Андреа Бочели подготвя коледен концерт, който ще бъде излъчен онлайн по целия свят на 12 декември.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg