Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Контактуват ли САЩ с извънземни?

Main Pic
Публикувана: 13.12.2020
Автор: Дж. Денисън
Прочетена: 849
Коментари: 0
Хаим Ешед е бивш ръководител на космическата дирекция на израелското министерство на отбраната. Уважаван професор и пенсиониран генерал, той наскоро стана популярен със следното твърдение: „Има споразумение между правителството на САЩ и извънземните. Те подписаха договор с нас да правим експерименти."
 
Ешед заявява, че извънземни от „галактическа федерация“ работят с американски астронавти в „подземна база в дълбините на Марс“. Причината, поради която преди това не са оповестявали публично своето съществуване, е, че „те чакат до днес човечеството да се развие и да достигне етап, в който ще разберем като цяло какво представляват космическите кораби“.
 
Белият дом и израелските власти все още не са коментирали, но НАСА заявява: „Тепърва ще откриваме признаци на извънземен живот.“
 
Какъвто и да е възгледът ви за живота на други планети, мога да ви кажа какво е отнощението на Бога към живота на тази планета, която ние обитаваме.
 
В скорошно радиоинтервю ми беше зададен проницателен въпрос: Как начинът на Христовото раждане е от значение за нас двадесет века по-късно? Отговорът ми беше, че нашият Господ е роден по най-смирения начин, който може да си представим, за да покаже, че ще отиде където и да е поканен.
 
От бирниците до проститутките, прокажените до езичниците и дори римските войници, Ранната църква включваше някои от най-презираните хора в тяхната култура. Тъй като отхвърлените бяха добре дошли в Божието семейство, можем да сме сигурни, че всички са добре дошли.
 
Този прост факт е особено важен за тези дни на пандемия. Вчера повече американци са починали от COVID-19, отколкото са загинали на 11 септември 2001. В статия от "Ню Йорк Таймс" ни предупреждават, че "зимата на коронавируса ще донесе специални предизвикателства за и без това натоварената ни психика", тъй като сме изправени пред по-дълги нощи, изолация на закрито и стрес, свързан с празниците, в допълнение към ескалиращата пандемия и загуба на близки.
 
И все пак, както казва св. Августин „Бог обича всеки един от нас така, сякаш е единствен на земята“. Какво означава за нас да се обичаме, както Той ни обича? Помислете за някои примери в новините:
 
Майкъл Джордан дари 2 милиона долара на хранителни банки в щатите Каролина и Чикаго.
 
Шофьор на куриерска агенция видя единадесетгодишно момче, което играе баскетбол на  ръждясал обръч, затова му купи нов.
 
Монахините в Тенеси създадоха мобилна медицинска клиника за хора от всякаква религия.
 
Църква в Южна Каролина създаде малко защитено селище, което да помогне на местните бездомни жени да намерят общност и подслон.
 
Учителка, която преподава на ученици от трети клас в Минесота, дари бъбрек на пазача в своето училище.
 
Най-добрият отговор на предизвикателствата на нашето време е да им отговорим подобаващо. Често цитираната максима на Едуард Еверет Хейл е вярна: „Не мога да направя всичко; но все пак мога да направя нещо; и понеже не мога да направя всичко, няма да откажа да направя нещото, което мога. “
 
Докато правим „нещото“, което можем, откриваме този парадоксален факт: когато помагаме на другите, ние помагаме на себе си. Ние откриваме смисъл в служене на другите, което не намираме, когато служат на нас самите. Ние изпитваме мир, когато постигаме примирение; ние чувстваме Божието присъствие, когато споделяме Неговата благодат.
 
В тези трудни дни задоволяването на нуждите в името на Исус е пряк път към целта и силата, от които се нуждаем.
 
Ето уловката: трудно е да дадем това, което нямаме. Не мога да платя дълга ви, ако нямам достатъчно пари, за да платя собственето си задължение.
 
В тази връзка помислете за следната история. Цар Саул преследва Давид в юдейската пустиня, опитвайки се да го убие. В един момент Давид се крие в пещера от най-могъщия човек в страната (1 Царе 24).
 
В дълбините на страха и отчаянието той скърби: „Няма човек, който да е загрижен за мен; не ми остава убежище; никой не се грижи за душата ми” (Псалм 142:4). И така, Давид се обърна към Този, когото познаваше,  знаейки че Бог все още се грижи за него: „Викам към теб, Господи; Казвам: „Ти си моето убежище, моят дял в земята на живите. Слушай моя вик, тъй като аз съм много нищожен! Избави ме от преследвачите ми, защото те са твърде силни за мен!” (ст. 5–6).
 
Когато се моли на Бога по този начин, Давид може да отговори с увереност: „Праведните ще се съберат около мен, защото Бог ще постъпи щедро към мен” (ст. 7). И Бог го направи. В крайна сметка Саул бе победен от враговете си и Давид стана най-почитаният цар в еврейската история.
 
Кой е вашият цар Саул? Къде е вашата пещера?
 
Без значение колко трудни са дните ви, не забравяйте, че Синът на Давид, който се е родил в пещера, е готов да чуе следващата ви молитва (Матей 7:7), да отговори на поредната ви нужда (Филипяни 4:19) и да излекува вашата болка ( Лука 4:40).
 
И Той е готов да направи чрез вас всичко, което прави във вас. Но подобно на всички коледни подаръци, и Неговите подаръци трябва да бъдат отворени.
 
Джон Бейли се моли: „Сърцето ми е олтар и Твоята любов е пламъкът.“
 
Колко горещ е вашият олтар?
 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
 
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg