Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди спасени в Иран

Main Pic
Публикувана: 14.12.2020
Автор: М. Айрланд
Прочетена: 1024
Коментари: 0
Християнската организация Iran Alive, която организира онлайн предавания, съобщава, че в страната има свидетелства за 10 000 спасени хора през последните месеци вследствие на тяхното евангелизаторско служение.
 
За да уважи този радостен повод Хормоз Шариат, който е основател на организацията и бивш мюсюлманин, облича най-хубавите си дрехи и празнува в предаването на живо.
 
„Изминаха почти 20 години, в които служим на Бога и целта ни е да достигнем възможно повече хора с посланието на благовестието. За цялото това време на онлайн излъчване в Иран, никога не сме виждали такъв висок процент на мюсюлмани, които приемат Христос!“ казва Шариат пред репортер на Assist News.
 
Шариат коментира, че е очевидно, че иранците отчаяно искат да чуят Евангелието. „Хората са депресирани и страдат под контрола на правителството. Те търсят духовност извън исляма. Забелязахме още по-радикална промяна в ранните месеци на 2020 г. С настъпването на пандемията от COVID-19 повечето иранци бяха затворени в домовете си, така че броят на нашите зрители се увеличи многократно."
 
Шариат продължава: „Когато разбрахме това, обявихме месеци на евангелизация и се посветихме на специални предавания по тази тема. Изведнъж броят на спасените хора се увеличи 10-20 пъти повече от предишните месеци. Постоянно получаваме по 400-500 писма със свидетелства на хора, които разказват, че са били спасени през седмицата в тези месеци на евангелизация!
 
„И така, ние излъчихме предаване, в което отпразнувахме нашето ново семейство в Христос. Празнувахме с красива християнска песен за честит рожден ден, която нашият екип за поклонение създаде. Споделихме множество свидетелства за променен живот и чудеса. Напомних на всички, че цялото небе се радва, когато дори и един човек повярва в Христос. Трябва да отразяваме това вълнение и тази радост, когато видим, че нови хора са повярвали в Исус!
 
Шариат може да разкаже стотици вълнуващи истории за обръщения на мюсюлмани, но той споделя разказа на един от зрителите на Iran Alive.
 
Един от обръщениците разказва: „Загубих земния си баща преди две години и оттогава се боря с разрушителна депресия. Докато гледах вашите предавания онлайн, открих любовта на моя Небесен Отец - моят Бог, който е жив, състрадателен и който никога не ме напуска. Това знание ме спаси от депресията. Откакто намерих Бога, в сърцето ми живее нова надежда."
 
Шариат заключава: „Сега, след като толкова много хора решиха да приемат вярата в Христос, трябва да ги подготвим за техния християнски живот, който ги очаква. По време на нашето тържество ние насърчихме новопокръстените да се запишат за нашите онлайн богослужения и да се включат в курсове за обучение на нови вярващи.“
 
В Iran Alive служителите отново наблягат на евангелизацията за месец декември. „Молете се с нас да видим още 10 000 ирански мюсюлмани да идват при Христос през този Рождествен сезон!,“ призовава Шариат.
 
Източник: Assist News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg