Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джихадисти отвличат стотици деца в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 16.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1698
Коментари: 0

Джихадисти, свързани с ислямистката терористична групировка Боко Харам, са поели отговорност за отвличането на 330 момченца от държавно училище в северния щат Кацина, в Нигерия в петък вечерта.

В училището е имало 600 деца, но след като нападателите са влезли на територията на учебното заведение тежко въоръжени и са започнали да стрелят безразборно, почти половината ученици са успели да избягат.

След отвличането губернаторът на щата Амину Масари е получил обаждане, в което е било потвърдено, че децата са държани от представители на Боко Харам.

Това масово отвличане на деца не е ново явление за Нигерия. Ислямистките групировки, които се опитват да наложат религиозен екстремизъм в северната част на страната, са прибягвали до подобни действия и преди.

Отвличания на деца е имало и през февруари и октомври 2014 година, но в северозападната част на Нигерия, където джихадистите са най-активни в своите терористични действия. през февруари са отвлечени и убити 59 момчета от частно училище в щата Йоб. През октомври са отвлечени 270 момичета, като 100 от тях все още са в неизвестност.

Местното население живее в ужасяващо очакване насилието да ескалира.

От 2011 година досега 10 000 души са загинали след като са били отвлечени от ислямисти в Нигерия съобщава Amnesty International.

Християните и невинните хора в Нигерия се нуждаят от нашите застъпнически молитви.

Източник: Amnesty International

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg