Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Унгария променя конституцията си: Майката е жена, бащата е мъж!

Main Pic
Публикувана: 16.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1595
Коментари: 0
Унгарският парламент прие няколко изменения в конституцията на страната, за да осигури по-добра и адекватна защита за хетеросексуалните бракове.
 
Промените в основния закон на Унгария (официалното име на конституцията) включват „де факто“ забрана за осиновяване на деца от хомосексуални двойки.
 
Измененията, предложени от десния премиер Виктор Орбан, бяха одобрени на 15 декември със 143 гласа „за“ и 45 „против“.
 
Конституцията сега ще гласи, че „семейството се основава на брака и връзката родител-дете. Майката е жена, бащата е мъж ”.
 
„Само семейни двойки могат да осиновят дете, тоест мъж и жена, които са женени“, поясни министърът на правосъдието Джудит Марга.
 
Двуполовите двойки вече няма да могат да осиновят дете, дори ако един от тях кандидатства като самотен родител - формула, използвана от ЛГБТ движението досега. Специално разрешение на властите ще е необходимо за самотни хора да започнат процес на осиновяване.
 
Друга промяна в конституцията затваря вратата за самоидентификация на пола, като се казва, че полът на гражданите е само този записан при раждането.
 
„Унгария защитава правото на децата да се идентифицират с техния пол, определен при раждането и осигурява възпитанието им въз основа на конституционната идентичност на нацията и ценностите, основани на нашата християнска култура“, се казва в изменението.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg