Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Футболни звезди набират средства за страдащите християни

Main Pic
Публикувана: 17.12.2020
Автор: Майкъл Айрланд
Прочетена: 1873
Коментари: 0
Църквата на френско говорещите в Лондон, Великобритания, е сред основните организатори на проекта за набиране на средства за преследваните християни по света. Към нея са се присъединили и футболни звезди, които открито споделят своята вяра в Христос и отдават слава на Бога за своите успехи.
 
Нападателят на футболния клуб Челси Оливие Жиру, който е член на въпросната църква, и  световен шампион за своя национален тим, е взел дейно участие в проекта. 
 
По време на събитието Жиру е заявил: „Ние, които живеем в известен комфорт, трябва да мислим за онези, които страдат изключително много, затова аз подкрепям такива неправителствени организации като „Отворени врати“ и „Холистичен спорт“  тяхната великолепна работа в подкрепа на хрисрияните в нужда.“
 
„Благодарение на моята известност мога да бъда глас за безгласните. Преследването на християните по света и техните истории, ме разтрепери. Бях поразен от свидетелствата, които чух. 260 милиона преследвани християни по света, това е нещо неприемливо, трябва да говорим за това“, посочва Жиру.
 
Той си спомня: „Няма да забравя моята среща с Мурад, бивш мюсюлманин и футболен треньор. Той прие вярата в Христос и неговото свидетелство ме трогна. Поех ангажимент да му осигуря футболни обувки за неговите проекти. Възхищавам се на смелостта на християни като Мурад, които се ангажират да обичат ближния си във враждебен контекст. Чувствам се благословен да бъда в безопасност, на мястото където живея.“
 
Към проекта са се присъединили и Давид Луис, който играе във футболния клуб на Арсенал и Алисон Бекер, който е вратар на ФК Ливърпул, както и баскетболният играч от НБА, Кевин Дуран и хандбалиста Астрид Н' Гоуан.
 
Източник: Assist News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg