Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да споделим Благата вест: интервю на Рождество

Main Pic
Публикувана: 23.12.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 994
Коментари: 0
Уважаеми читатели, имаме удоволствието да ви запознаем с едни изобретателни християни, които са намерили творчески начини да споделят своята вяра около светлия празник Рождество Христово! Те са се погрижили да пръснат Благата вест за Христовото раждане, като са поставили тематични билбордове на четири важни места в София - до болница "Токуда", в квартал "Бояна", на бул. "Шипченски проход" и в Студентски град, благославяйки столичани и гостите на града.
 
ЕВ: Моля, представете се за читателите на "Евангелски вестник"!
 
ОТГОВОР:
Ние сме три приятелски семейства от София - Биневи, Станеви и Консулови. Всички сме обединени в едно общо призвание, а именно, да разпространяваме Благата вест за Христос сред нашите съвременници.
 
ЕВ: Бихте ли разказали за вашия проект с билборда? Как се роди идеята за него?
 
ОТГОВОР:
Идеята за благовестване чрез билборда като медия съществува в нас от много отдавна. Наблюдавайки какво влияние има рекламата върху живота и решенията на хората, осъзнахме, че тази сила може да се използва за евангелизиране на недостигнатите.  В един спонтанен разговор разбрахме, че времето за действие е дошло. Всичко се случи на 08.12.2020, когато за пръв път сериозно обсъждахме идеята. Четири дни по-късно имахме готово изображение (картина) и с лични средства, събрани помежду ни, наехме първия билборд. Няколко дни по-късно, след като споделихме с наши приятели, те отвориха сърцата си и ни помогнаха да наемем още три билборда. 
 
Сега е моментът да благодарим на семейството от Димитровград, на семействата от София, без чиято подкрепа това нямаше да се случи. Бог да ви благослови за това, че отворихте сърцата си и да преумножи вложеното!
 
ЕВ: Каква е целта, която си поставихте?
 
ОТГОВОР:
Целта ни е да благовестваме и да насърчим българския народ, че въпреки смутните времена, в които живеем, в Бог имаме „надежда, вяра, любов, прощение на греховете и изцеление“. Искаме да призовем нашите съграждани да се обърнат към Христос, към вярата и морала. Искаме да кажем на българина, че неговите корени са в християнството и тази вяра го е съхранила като народ.
 
ЕВ: Мислите ли да разширите проекта?
 
ОТГОВОР:
 
Планираме да цитираме велики българи, които открито са говорили за Христос, позовавали са се на Библията и са били лидери в обществото,  пример с християнските си ценности. Желанието ни е да продължим с дейността си на всеки значим християнски и национален празник. 
 
ЕВ: Какви са отзивите до момента?
 
ОТГОВОР:
Благодарни сме на Бога, че посланието на Благата вест можа да внесе светлина между всички други реклами по билбордовете! Искрено се надяваме в навечерието на Рождество Христово да сме успели да напомним за истинската причина на празника и да сме достигнали повече хора, които да се замислят,  потърсят, и приемат в сърцето си Спасителя, Който се роди.
 
ЕВ: Какво бихте пожелали на нашите читатели?
 
ОТГОВОР:
 
На всички читатели на Евангелски вестник пожелаваме благословени Рождествени празници и година, изпълнена с Божия мир, бъдеще и надежда!
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg