Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Солидни глоби за пастири, провели присъствени богослужения в Канада

Main Pic
Публикувана: 05.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 649
Коментари: 0
Шестима старейшини на църква в Онтарио, Канада, са били глобени с по 10 000 долара, защото са провели присъствено богослужение в църквата си.
 
Според медията Christian Post, старейшините на църква "Тринити" са получили призовка миналата седмица, след като служители от полицейската служба на регион Ватерло, са посетили домовете им. В обвинението се твърди, че църквата е превишила лимита за присъстващите по време на богослужение на 27 декември. Регламентът позволява да присъстват 10 души на закрито и 10 души на открито, съобщава CBC News.
 
В съобщение за пресата, публикувано от старейшините на църквата, се твърди, че не е имало болни членове на църквата след възобновяване на събранията през юни.
 
Старейшините са обяснили, че „са чули множество истории от различни вярващи за това как са били негативно повлияни духовно, емоционално, психически и финансово по време на първата карантина заради пандемията“.
 
„Ние сме семейни мъже, които се стремим да полагаме пастирска грижа за нашите семейства и за нашата църква в искрено подчинение на Бога. Ние не сме престъпници”, продължават те.
 
Според старейшините на църква "Тринити" „доколкото ни е известно, това е първият случай, при който всеки член на църковен духовен съвет е обвинен  и глобен заради провеждане на присъствено богослужение в църква“.
 
Те добавят, че очевидно властите „се опитват да ги порицаят публично“. Междувременно шефът на полицията Брайън Ларкин „официално е одобрил много по-големи публични събирания през юни“, отбелязват църковните лидери.
 
По това време Ларкин е изразил подкрепата си за протест на Black Lives Matter, където „тълпата е била между 12 000 и 20 000 души“.
 
„От години учим децата си да уважават полицията, а сега нашите деца и внуци са свидетели на това как техните бащи и дядовци получават обвинения от полицията за поклонение на Христос в нашата църква. Това е мрачен ден за регионите Ватерло и Онтарио“, заявяват църковните старейшини.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg