Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победа чрез смърт

Main Pic
Публикувана: 17.01.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 780
Коментари: 0
И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола” (Евреи 2:14).
 
Ние трябва да имаме Спасител, Който може да ни избави от властта на бога на този свят (2 Коринтяни 4:4) и от княза на света (Йоан 16:11), дявола.
 
Ние трябва да имаме Спасител, който може да ни спаси от силите на греха и смъртта. Христос трябва да е истинският, вечен Бог, чрез Когото всички вярващи приемат Божието одобрение и са спасени.
 
Ако Христос не е по-велик или по-добър от Мойсей, Илия, Исая или Йоан Кръстител, тогава Той не би могъл да ни изисква обратно. Понеже е Божият Син, Той е способен да направи това и да ни освободи от греховете ни, когато пролива кръвта Си. Ако вярваме това, ние можем да го хвърлим в лицето на дявола всеки път, когато той се опитва да ни измъчва или да ни ужасява чрез греховете ни. Това бързо ще го победи. Той ще бъде принуден да се оттегли и да ни остави на мира.
 
Ето един пример, който може да ни помогне да разберем как Христос побеждава дявола, когато умира на кръста. Рибарската кука, която е Христовата божественост, е скрита в земния червей, който е Неговата човечност. Дяволът лапва и двете когато Христос умира и бива погребан. Но Христовата божественост разкъсва корема на дявола, така че той не може да го задържи повече.
 
Дяволът поглъща нещо, което се оказва смъртоносно. Тази истина ни дава прекрасна утеха. Точно както дяволът не е в състояние да задържи Христос мъртъв, той няма да може да задържи в смъртта и тези, които вярват в Господ Исус Христос.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg