Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

33 изчезнали деца са спасени след операция „Изгубени ангели“

Main Pic
Публикувана: 25.01.2021
Автор: А. Кумар
Прочетена: 1851
Коментари: 0
По време на разследване за трафик на хора в Калифорния, наречено „Операция „Изгубени ангели “, ФБР е успяло да намери 33 изчезнали деца. Осем от тях са били сексуално експлоатирани, съобщава агенция Ройтерс.
 
Операцията, започнала на 11 януари, включва ФБР, което работи с десетки неправителствени организации „за идентифициране, намиране и спасяване на изчезнали деца, особено такива, които са били заподозрени в сексуална експлоатация и / или са били жертва на трафик."
 
От спасените непълнолетни жертви осем са били подложени на сексуална експлоатация. Това е установено при провеждане на операцията, се казва в изявление на агенцията в рамките на Месеца за осведоменост относно трафика на хора.
 
„Не е необичайно жертвите, които са спасени, да се върнат към  секс трафик или доброволно, или чрез сила, измама или принуда“, се казва в съобщението.
 
В резултат на спасителната операция, е арестуван заподозрян трафикант на хора. Повдигнати са съответните обвинения и са започнати множество разследвания.
 
В доклада за 2020 г. за усилията на правителството на САЩ за борба с трафика на хора Държавният департамент предупреждава за „нарастващ брой хора, уязвими от експлоатация от трафиканти поради нестабилността, изолацията и липсата на достъп до важни услуги, причинени от COVID-19 пандемията."
 
„В резултат на COVID-19, както и поради други обстоятелства, засегнати са онези общности, които страдат от системно  неравенство. Трафикантите често преследват именно тях“, се казва в доклада.
 
ФБР разкрива също, че обемът на делата за престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална или трудова експлоатация, се е увеличил значително през последните няколко години. Миналата година агенцията е започнала 664 разследвания за трафик на хора в САЩ, като е арестувала 473 души.
 
Редица християнски организации участват в тези спасителни операции, като осигуряват доброволци на всички етапи от разследванията.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg