Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Млада жена губи семейството си заради Христос

Main Pic
Публикувана: 27.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1632
Коментари: 0

Манситула Булиро е майка на 7 деца в очакване на осмото. Мъжът ѝ е радикален мюсюлманин, който редовно и стриктно изпълнява предписанията на исляма. Семейството живее в село в източна Уганда, в окръг Палиса.

Една вечер в началото на януари младата жена чува глас, който произнася името Йешуа (арамейското име на Исус). Тя чува гласа, който високо и ясно произнася името няколко пъти. Манситула пояснява пред репортер на християнската медия Morning Star News, че докато чува това име, вижда и силна светлина, която блести над нея. Докато това се случва, тя се чувства отмаляла. Споделя с мъжа си, който е уплашен от чутото. Грабва Корана на арабски и започва да произнася заклинания, за да изгони злия дух, който според него тормози жена му.

На следващата вечер Манситула има видение. Вижда мъжка фигура в бели дрехи, която ходи по водата и върви към нея. Когато я доближава, мъжът от видението ѝ казва: "Мир на теб! От днес те избирам да принадлежиш на Мен!"

На следващия ден Манситула отива да посети позната християнка и споделя с нея преживяното. Християнката, чието име няма да споменаме от съображения за сигурност, споделя с Манситула евангелската вест и спасителното послание. Двете се молят заедно, така че след молитвата младата мюсюлманка вече е приела Христос за свой Господ.

Междувременно в дома идва съсед мюсюлманин, който е озадачен, че Манситула общува с християнка и заплашва, че ще каже на мъжа ѝ. Мюсюлманинът изпълнява заканата си и когато Манситула се прибира у дома, мъжът ѝ се нахвърля срещу нея с ритници и плесници. Това не му е достатъчно и затова взема нож, с който порязва Манситула по устата, след като тя лично изповядва, че е приела Христос.

Разгневеният съпруг публично заявява, че се развежда с Манситула и отнема децата ѝ. Побоят е толкова страшен, че милостиви съседи завеждат младата жена в болницата, за да бъде лекувана. Вследствие на побоя и нараняванията Манситула загубва и бебето, което носи. 

В момента младата жена е приютена от християни, но се крие, за да избегне гнева на роднините си.

Този случай е един от многото подобни на християни, които са преследвани и страдат заради вярата си в Уганда, съобщава Morning Star News.

Източник: Morning Star News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg