Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Прогноза за християните в Китай до 2030

Main Pic
Публикувана: 28.01.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 848
Коментари: 0
Д-р Рон Бойд-Макмилан, директор на стратегическото изследване на Open Doors, наскоро прогнозира ръст на християнството в Китай, тъй като броят на вярващите може да се увеличи до 300 милиона до 2030 г., съобщава Christian Post.
 
Бойд-Макмилан коментира пред Express UK, че причината китайската комунистическа партия, под ръководството на президента Си Дзинпин, да преследва християните, е защото се страхуват, че църквата ще стане още по-силна.
 
„Смятаме, че китайските вярващи са преследвана от комунистическата партия, защото лидерите ѝ се страхуват от размера и растежа на църквата“, отбелязва той.
 
„И ако църквата расте с темповете, които е постигнала от 1980 г. насам, а това е  между 7  и 8 процента годишно, тогава говорим за група хора, които ще достигнат численост от 300 милиона до 2030 г.
 
„И знаете ли, китайското ръководство наистина прави дългосрочно планиране. Икономическият им план се простира до 2049 г., така че това ги притеснява. Защото мисля, че ако Църквата продължава да расте така, тогава ще трябва да споделят властта с нея."
 
През 2020 г. Китай засили агресията срещу християните въпреки пандемията. През миналия месец Release International, международна християнска  организация, прогнозира, че Китай ще бъде сред страните, които ще засилят преследването срещу християните през 2021 г.
 
Наскоро китайско-американският пастир и автор Франсис Чан беше принуден да се върне в САЩ, след като Хонконг отказа да удължи визата му. Според ChinaAid Чан и семейството му са се преместили от Сан Франциско в Шам Шуй По в Хонконг миналия февруари, за да служат като мисионери там.
 
„Миналата седмица, след като служители на Хонконг отказаха визите ни, ние (Джъстин и Питър [моите зетове] и аз) трябваше да напуснем страната“, казва Чан във видео, споделено с приятели и пастири на 5 януари. “Сега сме отново в САЩ и обжалваме решението. Искаме да служим в Хонконг и се надяваме, че ще можем да се върнем там."
 
„Преди да напуснем Хонконг, Джъстин, Питър и аз бяхме свидетели как Господ основава три църкви (домашни групи) с около 15-20 души, които посещават всяка“, пояснява Франсис. „Всеки от нас водеше по една църква в дома си, но изведнъж научихме, че трябва да напуснем страната.“
 
Франсис Чан насърчава младите хора, които са преследвани и чието служение е спъвано, да имат вяра, защото „Светият Дух ще действа. Имаме повече източници и ресурси, отколкото ранната църква. Разполагаме с толкова много ресурси онлайн, толкова много налични знания. Имаме писанията, а това е  огромно предимство."
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Снимка: Express Co UK
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg