Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бракът е надежда: интервю с Трайчо и Даниела Стефанови

Main Pic
Публикувана: 12.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2061
Коментари: 0
Скъпи читатели, запознайте се с май-младото християнско семейство, което тази седмица споделя с нас своите мисли относно брака. Това са Трайчо и Даниела Стефанови. Те са заедно от 4 години и служат в Божия църква "Нов живот", София като ръководители на младежите. Благословени са с дъщеричка, Виктория, която е истинска прелест.
 
ЕВ: Вие сте младо семейство, което е пример за останалите с призвание и посвещение? Бихте ли ни разказали накратко как Господ ви събра?
 
Трайчо: 
Бог ни събра по много интересен и странен за мен начин. При първата ни среща чух вътрешен глас, който ми прошепна "пази я". В този момент не осъзнавах, че това беше тихия глас на Светия Дух. След дълги борби със себе си всъщност осъзнах и разбрах, че тя е жената за мен. Господ много пъти ми е говорил и потвърждавал в продължение на една година, че тя трябва да бъде моя съпруга, но аз не исках да се съглася. В крайна сметка, обаче, все пак реших да опитам да продължа срещите и опознаването. Много съм щастлив, че взех това решение. От друга страна, съжалявам за тази една година, в която се противях и не исках да се срещам с Даниела.
 
Даниела: Бог ни събра по уникален начин, но от моя гледна точка и страна, трябваше да проява много търпение. Разчитах на Божието водителство и мъдрост в Словото Му.
 
ЕВ: Всеки християнин трябва да има служение, защото има дарби. Какво е вашето служение?
 
Трайчо:
С моята съпруга Господ ни постави и ни повери млади хора, за които да се грижим и обучаваме. Стараем се да ги водим до среща с Господ Исус Христос. Като цяло служим като младежки ръководители и благодарим на Бога за тази чест.
 
Даниела:
 Бог ни възложи служение сред младите хора в нашата общност и за нас е голяма радост и привилегия да работим сред тях. Те са благословение за нас.
 
ЕВ: Благословени сте с една прекрасна принцеса, която сте нарекли Виктория? Как се промени любовта ви, след като тя се появи в живота ви?
 
Трайчо:
С появата на Виктория любовта ни се утвърди още повече. Виктория е още една причина, поради която да се обичаме повече, да си помагаме, да се подкрепяме и заедно да възпитаме един служител на Бога. Наясно сме, че  без Неговата любов няма да може да я подготвим.
 
Даниела: С идването на Виктория станахме истинско семейство!
 
ЕВ: Защо браковете толкова лесно се разпадат днес? Какво им липсва според вас?
 
Трайчо:
Като цяло много малко двойки изграждат семейството си върху Божията любов и покорство един към друг, за които ни учи Павел. Рано или късно бури ще идват, но задаваме ли си въпроса - има ли моят дом, или къща, или семейство основа? Защото там, където няма основа на любов, няма и покорство. Много семейства пропускат  това, че мъжът и жената са едно. Не са много семействата, където мъжът и жената търсят общение с Бога като една плът. Не е лошо всеки лично да търси Бога, но няма как едно семейство, което е една плът, да не застане пред Бога като едно цяло и да се молят заедно, да четат заедно, да пеят хваление заедно, да размишляват върху Божието слово заедно.
 
Врагът действа на принципа "Разделяй и владей!", а Бог прави точно обратното. В Библията четем: "И Бог ги благослови. И каза им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби... Битие 1:28. Така че семействата трябва да разберем едно, че мъжът и жената трябва да се борят да запазят любовта, мира, единството и връзката си с Бога заедно. Борбата е тежка, но мъжът и жената заедно ще успеят. Ако всеки се бори поединично, ще бъде по трудно.
 
Даниела: Според мен, такива млади хора не мислят за последствията или трудностите, които могат да възникнат в брака, а искат да се наслаждават само на момента, когато са щастливо влюбени. 
 
ЕВ: Какво е най-важното, на което учите младежите, на които служите? Има ли условие за един сполучлив брак?
 
Трайчо:
Това, на което учим младите хора е на първо място да се научат и да изградят навик да търсят общение с Бога. Аз лично вярвам, че ако се науча да слушам и разпознавам гласа на Бога още от младини, то много лесно ще мога да разпозная Божия глас за кого да се омъжа. Говоря от опит. Да, Бог също така говори за кого и кога да се оженим. Колкото на по-ранна възраст се науча да разпознавам гласа на Бога и да го следвам, толкова по-малко грешки ще допускам занапред.
 
Даниела: Най-важното, е да се научат да се срещат с Господа. Учим ги да разчитат на Него за всяко нещо, да имат една главна цел, а именно, да бъдат угодни на Бога и Неговото слово! 
 
ЕВ: Моля, пожелайте нещо на читателите на „Евангелски вестник“ в Седмицата на брака!
 
Трайчо:
За Седмицата на брака пожелавам на всички читатели наистина да разберем срещу кого е нашата битка и да започнем да я водим, без да отлагаме повече. Вашата битка не е срещу вашия съпруг или вашата съпруга. Вашата борба и битка е срещу врага, който се опитва да открадне любовта ви, единството ви, мира ви и дори семейството ви. Исус каза: Аз дойдох, за да ви дам живот и то изобилен (Йоан 10:10). Сега е времето да пожелаем и придобием този изобилен живот, обещан от Бога в нашия брак. Заедно ще успеете!
 
Даниела: 
Пожелавам на всички семейства да бъдат здрави в Господа, и да Го търсят заедно.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg