Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стотици църкви в Англия приветстват християни от Хонконг

Main Pic
Публикувана: 15.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 620
Коментари: 0
Стартира широка инициатива на църкви от Обединеното кралство, които са готови да приветстват онези жители на Хонконг, които мигрират във Великобритания в резултат на нарастващия натиск от страна на комунистическото правителство на Китай в града.
 
Инициативата стартира в петък в Лондон от основателя на организацията Home for Good, Криш Кандия с помощта на епископ Сара Мълали. За тази цел е създаден специален уебсайт.
 
Уебсайтът е достъпен на английски и кантонски език. Той ще помага на новопристигналите от Хонконг с информация за всичко, което трябва да знаят за установяването им в Обединеното кралство. Това включва ориентиране в британската образователна система и кандидатстването за работа, както и регистрация при личен лекар, пътуване с градски транспорт и къде могат да намерят добра кантонска храна.
 
Над 500 църкви вече са се регистрирали да приветстват „жители на Хонконг“ чрез уебсайта. Той стартира, след като правителството на Обединеното кралство отвори врати за притежателите на паспорт от Британския национален отвъдморски регион (BNO).
 
Очаква се около 130 000 хонконгци да пристигнат във Великобритания тази година с виза BNO в най-голямата планирана миграция във Великобритания от Windrush.
 
В тази връзка активистът за религиозна свобода Боб Фу заявява: „Репресиите са толкова тежки в някои райони на Хонконг, че свободата на словото и свободата на сдружаване всъщност са по-лоши, отколкото в континентален Китай.
 
„Има произволни арести, масирано наблюдение и огромни репресии срещу законно избрани законодатели.
 
„Една църква е замразила банковата си сметка, само за да осигурява  помощ на жертвите на политическо преследване. Онова, което се случва в Хонконг, изпраща смразяващо послание по целия свят. Светът трябва да вземе под внимание следните неща: вече няма върховенство на закона, няма независимост, няма свобода на печата, няма свобода на сдружаване, няма свобода на словото в Хонг Конг. Всички тези неща са в миналото и християните по света трябва да го знаят."

Източник: Christian Post

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg