Вторник, 20.04.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Блажен онзи човек, който устоява на изкушение; защото като бъде одобрен, ще приеме за корона живота, който Господ е обещал на онези, които Го обичат." Яков 1:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Френският вътрешен министър с извинение към протестантите след обидни изявления

Main Pic
Публикувана: 17.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 445
Коментари: 0
Преди 2 седмици френският министър на вътрешните работи Жерал Дарманин си позволи да каже следното в интервю за телевизионния канал C Newс: „Евангелските християни са много сериозен проблем. Очевидно не от същото естество, както ислямизма, който организира терористични атаки и предизвиква смъртни случаи“.
 
В тази връзка президентът и генералният директор на Националния съвет на евангелистите във Франция (CNEF), имаха среща с съветника на вътрешния министър по религиозните въпроси на 9 февруари. Целта на срещата бе да обсъдят последните реплики на Жерал Дарманин относно евангелските християни във Франция.
 
След срещата CNEF посочи в изявление, че „в контекста на разглеждането на законопроекта за укрепване на секуларизма и републиканските принципи, неподходящи коментари от министри и избрани представители са обидили много евангелски протестанти във Франция и в други европейски държави”.
 
Евангелската общност „се е обърнала с въпроси по случая към Министерството на вътрешните работи. В същото време протестантите във Франция не искат да бъдат разглеждани като жертва, предвид коментарите по темата в най-различни медии“. Евангелските християни във Франция считат, че подобни действия „не биха били в съответствие с модела на Христос“.
 
Според CNEF, по време на срещата съветникът на вътрешния министър по религиозните въпроси „е признал, че използваните изрази са били нередни. Те можели да касаят отделни конкретни случаи, но не и евангелистите като цяло”.
 
Той е обещал още, че „подобно нещо няма да се повтори“ и  е подчертал, че „речта на Дарманин по време на 10-годишнината на CNEF остава напълно актуална“. През есента вътрешният министър на Франция се присъедини към онлайн събитие, организирано от евангелската общност в страната.
 
Тогава министърът заяви, наред с други неща, че „да бъдеш вярващ често дава възможност да бъдеш добър гражданин“ и благодари на CNEF за „отношенията на доверие“, които имат с правителството.
 
 
Източник: Evangelical Focus
Превод: Петя Зарева
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg