Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски лидер отвлечен и пребит в Судан

Main Pic
Публикувана: 23.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1526
Коментари: 0
Християнски лидер от Судан е бил отвлечен и пребит заради изказване срещу опожаряването на църковна сграда, станало в град Тамбул през изминалия месец, съобщава Morning Star News.
 
Маскирани мъже, за които се смята, че са служители на националната сигурност, в петък сутринта (19 февруари) залавят Осама Саид Коди, председател на Християнския младежки съюз в щата Ал Джазира. Слагат му белезници и му завързват очите, съобщават християнски лидери от Судан.
 
Те го заплашват с думите: „Ще те убием, ако продължиш с християнската си дейност в Тамбул “, казва един църковен водач, чието име няма да споменаваме от съображения за сигурност.
 
Те го бият и заплашват, че ще го убият, ако продължи да възразява срещу изгарянето на залата за поклонение на Суданската църква на Христос (SCOC) в Тамбул. Осама е освободен след няколко часа.
 
„Бях жестоко бит от служители на националната сигурност по гърдите и по десния крак“, разказва Коди пред християнските лидери в щата Ал Джазира. „Все още ме боли в резултат на този побой. Благодаря на всички, които бяха до мен по време на задържането. Ще продължа да защитавам правото на църквата въпреки всички тези пречки."
 
На 3 януари заподозрени мюсюлмански екстремисти подпалват сградата на църквата в Тамбул, която е  единствената зала за поклонение в града. Тя се използва от различни деноминации в провинцията. Сградата е подпалена малко след като членовете на църквата си тръгват след неделната служба.
 
Тъй като опожаряването на църкви в Судан продължава и през изминалата година църковните лидери и други вярващи са загрижени, че преследването на християните в страната ще продължава.
 
Източник: Morning Star News
Превод: Петя Зарева 
Photo: AN24
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg