Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Заради Сина Христос

Main Pic
Публикувана: 23.02.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 588
Коментари: 0
„Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас; защото е писано: „Проклет всеки, който виси на дърво“ (Галатяни 3:13)
 
Благовестието – най-обичаното и утешителното от всички учения – не гледа на нашите дела или на делата според закона. То ни показва неописуемата, неизразима милост и любов на Бога към нас, едни недостойни и изгубени хора. Милостивият Бог Отец видя, че ние сме потискани и угнетявани от проклетията на закона.
 
Сами и чрез собствените си сили ние никога не бихме могли да се освободим. Бог изпрати Своя Собствен Син на света. Натрупа всички грехове на хората върху Сина Си и каза: „Ти ще бъдеш Петър, който се отрече от Мен; Павел, гонителят, богохулникът и насилникът, прелюбодеецът Давид; грешникът, изял ябълката в рая, разбойникът на кръста. Ти ще бъдеш този, който е извършил всички грехове на всички хора. Плати за тях и ги изкупи“.
 
А законът каза: „Аз намирам Христос за грешен – Той е Този, Който взе греха на всички хора върху Себе Си. Не виждам ничий друг грях освен този, който е върху Него. Затова Той трябва да умре на кръста“. След това законът хвана Христос и Го уби.
 
Когато това се случи, светът беше очистен и изкупен от всички грехове и освободен от смъртта и всичкото зло. Ако някой в целия свят повярва в извършеното от Христос,  Бог ще вижда у него единствено чистота и праведност. Причината за това е, че Христос понесе греха и смъртта върху Себе Си доброволно от любов към нас. И дори ако остава някакъв остатък от грях, Бог няма да го вижда поради сиянието на Неговия Син Христос, в Когото сме повярвали.
 
Превод: Радостин Марчев
Photo: Pixabay
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg