Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато Бог има план

Main Pic
Публикувана: 24.02.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 769
Коментари: 0
Точно когато лекарите искат разрешение от членовете на семейството ѝ да изключат апаратите за дишане и да я оставят да умре, Лиса Мартин се събужда след 40-дневна ковидна кома.
 
„Бог е имал други планове за живота на Лиса“, се казва в изявление на болницата по случая. „На 11-ия ден Лиза вече нямаше нужда от успокоителни и започна да следи съпруга си Джеф с очи и дори да движи ръката си,“ коментират медиците по случая.
 
Лиса Мартин, която е 49-годишна майка на четири деца, е наречена „пациентът-чудо“. Като цяло тя прекарва 59 дни на вентилатор в Memorial Satillo Health в щата Джорджия, в това число индуцирана ковидна кома. По време на комата тя получава и тежък мозъчен инсулт.
 
След 2 месеца, прекарани в кома, болничният персонал се обръща към семейството на Лиза и ги моли да вземат най-тежкото решение в живота си: да изключат животоподдържащите апарати.
 
Семейството се събира, за да реши. Най-малкият син на Лиса говори последен и казва: „Ние не можем да разрешим това. Не съм готов да остана без майка."
 
Лекарите решават да дадат на Лиса още 11 дни преди да вземат решение. Освен това през септември Лиза е подписала завещание, в което има клауза  „Не искам да бъда реанимирана“ и те трябва да се съобразят с това.
 
Но точно когато семейството е принудено да вземе тежкото решение, Лиса се събужда. Днес тя отново се учи  да ходи, да говори, да преглъща и да се храни сама.
 
Дъщеря ѝ Мадисън казва, че пътят на възстановяването  „е променил живота им към по-добро.“

Лиса също е признателна на Бога за чудото. „Шокирана съм, но сред всички непреодолими чувства, зная, че това определено е нещо, което Бог направи за мен“, казва тя пред сп. People. „Стигнах до момент, в който се чувствах така, сякаш никой не се грижи за мен. Нямах много приятели, децата ми са големи и независими, а съпругът ми работи непрекъснато. Бях самотна, но това преживяване ми показа колко съм обичана наистина."

Източник: God Reports

Превод: Петя Зарева

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg