Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

317 деца отвлечени от християнско училище в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 02.03.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2007
Коментари: 0
В Нигерия въоръжени бойци са отвлекли 317 момичета от пансион към християнско училище, съобщава християнската медия Christian Post.
 
Отвличания от подобен характер са обичайно явление в най-многолюдната страна в Африка. Насиру Абдулахи, един от хората, които са информирали Асошиейтед прес за случилото се, казва, че дъщерите му са само две от 317-те отвлечени деца. Те са само на 10 и 13 години. „Разочароващо е, че въпреки че военните имат силно присъствие в близост до училището, те не успяха да защитят момичетата. На този етап се надяваме само на Божията намеса."
 
Друг местен жител коментира пред Асошиейтед прес, че нападателите са атакували местна военна база и контролно-пропускателен пункт, за да попречат на войниците да реагират, когато се е случило отвличането. Съобщава се, че атаката е започнала след 1 часа сутринта. Въоръжените мъже принудили някои от момичетата да се качат в превозни средства, докато други подкарали насила пеша в гората Ругу, която се простира на стотици мили.
 
Според неназован източник в CNN един от пострадалите при нападението е полицай. "Те се качиха на около 20 мотоциклета и закараха отвлечените момичета в гората. Бандитите пристигнаха около 1:45 сутринта и бяха в региона до 3 часа сутринта. Тъжното е, че има военен контролно-пропускателен пункт, който е на около четири минути от училището, но никой не се е намесил, за да помогне на децата", съобщава информаторът пред CNN.
 
Представителят на УНИЦЕФ в Нигерия Питър Хокинс публикува изявление, осъждащо нападението, но също така призовава правителството на Нигерия да направи повече, казвайки: "Ние сме ядосани и натъжени от поредната брутална атака срещу ученици в Нигерия. Това е грубо нарушение на правата на децата и ужасяващо преживяване за тях. То може да има дълготрайни последици за тяхното психично здраве и благосъстояние. Ние категорично осъждаме нападението и призоваваме отговорните да освободят момичетата незабавно. Очакваме правителството да предприеме стъпки за осигуряване на безопасното им освобождаване и безопасността на всички останали ученици в Нигерия."
 
"Децата трябва да се чувстват в безопасност у дома и в училище по всяко време - и родителите не трябва да се притесняват за безопасността на децата си, когато ги изпращат на училище сутрин", категоричен е Хокинс.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg