Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва за всеки ден

Main Pic
Публикувана: 03.03.2021
Автор: У. Макдоналд
Прочетена: 932
Коментари: 0
„Този месец ще ви бъде начало на месеците, ще ви бъде първият от месеците на годината.“ Изход 12:2
 
Новите намерения са добро нещо, но са крехки – лесно се нарушават. Усърдните молитви са по-добри, защото се издигат пред Божия престол и задействат Неговите отговори. Нека се помолим с тази молитва:
 
Господи Исусе, днес аз Ти се посвещавам наново. Искам да вземеш живота ми в Своите ръце през идващата година и да го употребиш за Своя слава. Както се казва в песента: „Вземи живота ми, Исусе, на Теб го предавам изцяло.“
 
Моля Те да ме пазиш от грях и от всичко, което по някакъв начин позори името Ти. Помогни ми да бъда готов да се уча от Светия Дух. Искам да раста и да напредвам с Теб. Не ме оставяй да се върна в старите коловози.
 
Искам девизът ми да бъде: „Той трябва да расте, а пък аз – да се смалявам.“ Цялата слава нека бъде за Теб. Помогни ми да не я пожелавам за себе си.
 
Научи ме да взимам всички решения с молитва. Страхувам се да се опирам на собствения си разум. „Господи, зная, че пътят на човека не зависи от него; не е за човека, който ходи, да оправя стъпките си“ (Еремия 10:23).
 
Помогни ми да не бъда зависим от света, дори и от похвалите или укорите на приятели и познати. Дай ми неразделен, чист стремеж да върша винаги това, което е угодно на Теб.
 
Запази ме от това, да критикувам другите и да говоря лошо за тях. Помогни ми думите ми да бъдат полезни и изграждащи. Води ме при души в нужда. Искам да бъда приятел на грешниците, както си Ти. Дай ми сълзи на състрадание към изгубените. „Нека виждам множествата като своя Спасител, докато очите  ми от сълзи ослепеят. Нека гледам с милост изгубените овце, нека ги обичам от любов към Него.“
 
Господи Исусе, предпази ме от това, да стана студен, озлобен или циничен, независимо какво се случва в живота ми. Води ме при боравенето ми с пари. Помогни ми да бъда добър настойник на нещата, които Ти си ми поверил. Помогни ми постоянно да помня, че тялото ми е храм на Светия Дух. Нека тази велика истина да определя цялото ми поведение.
 
И още, Господи Исусе, моля Те да се завърнеш скоро. Копнея да видя лицето Ти и да се поклоня пред Теб. Нека тази блажена надежда да бъде жива в сърцето ми и да ме освободи от всичко, което ме привързва към тази земя. Нека постоянно живея в очакване на Твоето идване.
 
„Амин, ела, Господи Исусе!“
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg