Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джон Макартър призова християните да не се стремят към религиозна свобода

Main Pic
Публикувана: 04.03.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2315
Коментари: 0
Пастир Джон Макартър от църква „Грейс“ в Сън Вали, Калифорния, наскоро заяви, че стремежът към религиозна свобода е равнозначен на идолопоклонство, съобщава християнската медия Christian Post.
 
В сряда Макартър произнесе обръщение за състоянието на църквата по повод тазгодишната  конференция на пастирите. Тя беше отложена поради „продължаващи съдебни спорове“ и „заплахи“ от страна на държавата. Очакваше се към нея да се присъединят около 3000 души.
 
По време на обръщението си в сряда, Макартър призова евангелистите да спрат да се съюзяват с нехристиянски групи в опит да постигнат религиозна свобода, аргументирайки се, че това е ненужно.
 
„Евангелието звучи обидно за грешника. То цели да изобличи грешника, като го накара да осъзнае вечния съд на Бога“, обяснява Макартър.
 
Той отбелязва, че евангелистите „са станали като Петър“, защото „те търсят подкрепата на Сатана, като по някакъв начин се стремят да помогнат на Божието царство“.
 
„Преди няколко седмици казах, че никога не бих могъл да водя борба за религиозна свобода. Не бих се борил за религиозна свобода, защото няма да се боря на страната на идолопоклонството. Защо бих се борил дяволът да има колкото се може повече фалшиви религии и всички те да бъдат достъпни за всички?“ пита той.
 
Въпреки че религиозната свобода има широка подкрепа сред американците, Макартър отбелязва, че християните ще продължат да бъдат обект на „враждебността на грешниците“.
 
„Е, хората биха казали, че това е ужасно нещо. Ами християнството? Християнството напредва независимо дали има религиозна свобода или не“, заявява американският пастир. „И винаги ще има религиозна свобода за всички лъжи.“
 
81-годишният пастор и автор обяснява, че „всяка фалшива религия ще бъде свободна, защото е свързана с царството на тъмнината, което действа в света. И християните, какъвто и да е етикетът на религиозната свобода в нейния най-широк смисъл,  винаги са обект дори на религиозната свобода на враждебността на грешниците. "
 
За да докаже тезата си Макартър посочва примера на апостолите, които „обърнаха света без да търсят помощ от невярващите. Без социални дейности. Без съюзи."
 
„Злото царство на тъмнината мрази това, което Бог обича, и обича всичко, което Бог мрази, а царството на тъмнината никога не е приятел на светлината“, твърди той. „Дори управляващите са заменили истината на Бог с лъжа. ... Те функционират с помощта на самия лъжец Сатана, който [е] лъжец и баща на лъжата. Няма абсолютно никаква причина да сключваме някакъв съюз с него.”
 
В своето изявление Макартър цитира множество библейски пасажи, подчертаващи мандата на църквата, включително Ефесяни 5:5-8.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg