Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив-обръщение от председателя на ОЕЦ

Main Pic
Публикувана: 05.03.2021
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 1142
Коментари: 0
Уважаеми съработници в Божието дело, 
Скъпи братя и сестри в Господа,
 
 
На 4 април 2021 г. ще се проведат поредните парламентарни избори в Република България.
 
Свободните парламентарни избори са ключово събитие, което осигурява мирното предаване на властта, легитимността на управлението и гражданския мир в една демократична страна. По тази причина призоваваме евангелските вярващи и църквите към активна застъпническа молитва за тяхното успешно провеждане. Нека се молим за честен и открит изборен процес, нашият народ да направи мъдър и свободен избор и участващите в изборите да имат отговорно поведение.
 
Напомняме, че една от основните форми на изборни престъпления и манипулации е гласуването срещу заплащане или срещу обещана привилегия, която касае само една конкретна група хора. В тази връзка настойчиво напомняме, че евангелските християни трябва да бъдат безукорни по отношение отказа от участие в подобни схеми и недопускане на тяхното осъществяване. На тези избори нашият глас има отношение към добруването и благоденствието на цялото общество, а не към облагодетелстването на една конкретна общност. В този смисъл, дори приемането на размяната на вот срещу обещанието за разрешаване на някакъв битов или материален проблем – като грижа за бедни хора от църквата или ремонт на молитвения дом, е недопустима търговия с гласове и неприемливо пред Бога. Нека в нашия избор бъдем водени от цялостните политики, които участниците в изборите предлагат – в това число и по отношение на свободата на съвестта и практикуването на вероизповедания и осигуряването на достоен живот за всички български граждани.
 
Отново напомняме, че решението за кого да се гласува е лично и е недопустимо да използваме трибуната на повереното ни от Бога служение за политическа агитация.
 
Призоваваме евангелските вярващи да участват масово и отговорно в изборите. Правото на избор е крайъгълен камък на демократичната политическата система, която е препятствие пред тоталитарните и авторитарни политически режими, от каквито в миналото евангелската общност е претърпяла големи страдания. Участвайки по почтен и свободен начин в изборния процес, ние потвърждаваме обичта и грижата си за доброто на нашия народ и даваме своя принос за свободата и развитието на нашата родина България.
 
Нека благодатта на Господ Исус Христос бъде с всички нас.
 
Бог да благослови България!
 
 
 
П-р Румен Борджиев
 
Председател на ОЕЦ в България 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg