Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обичана и приета безусловно!

Main Pic
Публикувана: 07.03.2021
Автор: Светла Желязкова
Прочетена: 1042
Коментари: 0
Днес прочитам 31 глава от книгата Притчи и си мисля колко много пожелания бихме си разменили в този празничен ден. Пишем една на друга, поздравявайки се с прекрасните стихове за благословената жена.Тази, която е мъдра, предвидлива, работлива, грижи се за семейството, отглежда и възпитава деца. Тя е добър помощник на съпруга си и поради всичко това е хвалена и позната в града.  Не ѝ липсва красноречие, езикът ѝ е благ. 
 
Освен това тя е голям естет и обича красивите неща. Има весел нрав и е приятно да си с нея. Изглежда съвършена. Всички тези качества на характера ѝ носят слава и добро име, на дома и на съпруга ѝ, който е познат в градските порти. Мъжът ѝ е особено доволен и дори поласкан, да има такава съпруга. Това си е наистина пълното щастие, всеки съпруг би я похвалил. 
 
Мислех си обаче, какво би се случило, ако тези качества не присъстват в живота ни? Как ще угодим на Бога? Ще ни похвали ли? Ще бъдем ли приети от Него? 
 
Много жени по една или друга причина, поради житейските обстоятелства не могат да извършат много неща. Например, не могат да търгуват успешно, не са достатъчно подредени. Някои работят повече от 8 часа при непоносими условия за минимална заплата и това ги прави раздразнителни. Те са демотивирани да гледат „светло към бъдещето”, не могат да отделят специално време за близките си. На всичкото отгоре нямат никакви по-специални умения, например да рисуват, да пеят, да са забавни и впечатляващи.
 
Има жени, които не могат да се похвалят с много приятелки, а мъжете им не ги окуражават особено. Много жени се прибират уморени у дома и там не ги чака никой. Много жени са лишени от нормални умения за успешен живот и зависят от някой друг. Има толкова много причини да не бъдем похвалени заради нашите качества.
 
Слава на Бога за Спасителя, за Неговото превъзходно Име и Неговата жертвена любов.
 
Едно е важно - да носим в сърцето си Исус Христос  и това е всичко, от което се нуждаем. Нека да бъдем приети и похвалени от Царя на Царете, а плода на вярата ни ще следва от любовта ни към Него.
 
Все си мисля, че не можем да получим одобрение заради делата си или заради качествата на личността си, но ако приемем Христос, имаме пълнота и мир със себе си и с Бога. Господ Исус Христос е достатъчен за тази земя и за вечноста. Прекрасно е. 
 
Честит празник, Момичета! Ние сме съвършени, защото сме в Него и нашият Небесен Баща ни вижда именно така заради Неговия Син. 
 
Обичам ви!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg