Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как тълкуваме болката в живота си?

Main Pic
Публикувана: 09.03.2021
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 555
Коментари: 0
Как тълкуваме болката в живота си? Понякога болката в живота ни е последствие от нашите неправилни решения и действия. Но, в други случаи ние нямаме никакъв контрол над обстоятелствата. Всеки от нас е преминавал през трудни сезони в своя живот и е губил ценни неща и приятелства, взаимоотношения, хора, притежания, репутация.
 
Библията говори за Йосиф – човек, който премина през много болезнени и губещи сезони в живота си. Но, в същото време тя ни казва, че Бог беше с него. Мисленето на някои от нас е, че ако Божието присъствие е в живота ни ситуациите, които преживяваме, трябва да отразяват Неговото благоволение. Ако Бог ни благославя, трябва да ни се случва това, което искаме или дори нещо по-добро!
 
Но тя не ни казва как се е чувствал Йосиф, докато е преживявал всичко. Научаваме го едва след като всички трудности приключат. Погрешно е да се опитваме да си обясним, какво означава сезонът, през който преминаваме, докато сме още в него. Единственото нещо, което трябва да правим, е да се държим за Господа и да вършим правилните неща.
 
Как тълкуваме сезона, в който преживяваме загуби? Дали си казваме: "Щом всичко се обърка, значи Бог ме наказва!" Причината да си мислим така е, че знаем тайни за себе си, неща, които не вършим по правилния начин и затова смятаме, че не заслужаваме Божията милост и благодат. Живеем според егоистичните си желания; опитваме се да успеем със собствени сили и си мислим, че Бог ни наказва.
 
Исус казва, че Той почиства всяка пръчка, която дава плод, за да е още по-плодоносна. Трябва да сме сигурни в това, защото в противен случай ще тълкуваме погрешно болката в живота си. Ще преписваме случващото се на дявола.  Но ако приемаме, че всяка трудност е атака от дявола, ще изпуснем възможността "да дадем добър плод". Исус казва: "Аз съм лозата, затова трябва да бъдете свързани с Мен! Аз съм в контрол! Аз ви давам живот, сила и способност да израсвате! Това, че ни боли, не означава, че Бог не е с нас! Дори когато животът “реже” неща от нас, Бог е този, който държи ножиците. Той е в контрол!
 
Как тълкуваме мълчанието на Бога? Това, че Бог не ни говори в даден момент, не означава, че Той бездейства!  Дори когато не виждам; дори когато не чувствам, Той работи! Ако търсим загубите, винаги ще ги виждаме. Ако търсим Божията любов, винаги ще я намираме! Каквото търсим, това ще намерим!
 
НАШИЯТ ЖИВОТ НЕ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ НАМЕРЕНИЯТА НА НЕПРИЯТЕЛЯ, НИТО Е ОГРАНИЧЕН ОТ НАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg