Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християни помагат на евреи да се завърнат в Обещаната земя

Main Pic
Публикувана: 16.03.2021
Автор: Емили Джоунс
Прочетена: 1161
Коментари: 0
Пандемията от коронавирус причини сериозен спад в еврейската имиграция в Израел, но християните по света полагат специални усилия, за да помогнат на евреите да се завърнат в земята, която е домът на предците им.
 
Международното християнско посолство в Ерусалим спонсорира „спасителен полет“, в който 226 еврейски имигранти от бившия Съветски съюз са отлетели за Обещаната земя. Имигрантите са кацнали в Израел в понеделник вечерта. Еврейската агенция за емиграция организира полета и се грижи за безопасността на пътниците.
 
Много от тези имигранти са се опитали да направят "Алия" - или да се преместят в Израел - преди месеци, но са били забавени поради ограниченията, свързани с COVID-19. Те трябваше да стоят в карантина при пристигането.
 
„Вълнуващо е да бъдеш част от поредния голям полет на еврейски семейства, които се преместват в Израел“, казва президентът на ICEJ д-р Юрген Бюлер. „Подкрепата за "Алия" е една от основните мисии на християнското посолство. Трябва да признаем, че това време на пандемията всъщност е една от най-критичните фази от последното четиридесетилетие, в което помагаме за завръщането на еврейския народ в родината.“
 
От началото на годината Християнското посолство в Ерусалим е подпомогнало полетите на Aliyah за повече от 780 нови еврейски имигранти. Организацията е подпомогнала над 160 000 евреи, имигрирали в Израел, откакто посолството е основано през 1980 г.
 
Източник: Christian News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg