Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съдия отменя рестрикции срещу църквите в американската столица

Main Pic
Публикувана: 28.03.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 501
Коментари: 0
Преди уикенда федерален съдия отмени ограниченията в окръг Колумбия, които се отнасят за присъствените богослужения в молитвените домове. Решението се основава на факта, че рестрикциите нарушават Първата поправка на Конституцията на САЩ.
 
Съгласно правилата на правителството за окръг Колумбия църквите са ограничени до 250 души или 25 процента от капацитета на сградите.
 
Окръжният съдия Тревър Нийл Макфадън е издал възбрана срещу града, постановявайки, че неговият „подход за регулиране на молитвените домове отразява липсата на адекватно съображение на конституционните права“. 
 
Римокатолическият архиепископ на Вашингтон беше завел дело във връзка с ограниченията. Другите „ограничения, свързани с пандемията“ в града остават в сила, пише съдията.
 
Макфадън беше номиниран за този пост от президента Тръмп.Бизнесът, отбелязва съдията, не е изправен пред същите ограничения. „Ограниченията от 25 процента и 250 души в областта няма да се прилагат за църквите, ако те изнасят стоки, вместо да провъзгласяват Евангелието“, пише той. Според Макфадън ограниченията се противопоставят на логиката.  
Фондът за религиозна свобода Бекет приветства решението и отбеляза, че ограниченията са били премахнати „точно навреме за Великденския сезон“.
 
„Вашингтон се присъединява към 37-те щата, които нямат числено или процентно ограничение на посещаемостта в молитвените домове “, каза Бекет в социалните медии. „Домовете за поклонение вече са освободени от произволни цифрови ограничения и могат да приветстват толкова много поклонници, колкото могат безопасно да присъстват с маски и социално дистанциране.
 
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg