Сряда, 12.05.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"И недейте се съобразява с този век, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит какво е Божията воля - това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено." Римляни 12:2

OnLine
RSS Facebook Twitter

Затвореният канадски пастир освободен за Великден

Main Pic
Публикувана: 03.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 882
Коментари: 0
Пастирът на църквата Grace Life от Албърта, Канада се завърна у дома, след като бе държан в затвора в продължение на 35 дни за нарушаване на ограниченията във връзка с пандемията от коронавируса.
 
„Благословен съм да се върна у дома и на амвона“, каза пастир Коутс по време на неделната проповед в своята църква. „Невероятно съм съкрушен. Не мисля, че разбирам напълно случилото се, все още се опитвам с ума си проумея всичко“, продължи той.
 
На 22 март пастир Коутс беше освободен от затвора, след проблеми с местните власти, където той беше признат за виновен в нарушаване на правилата, свързани с ограниченията заради коронавируса и капацитета при извършване на присъствените богослужения.
 
Той беше обвинен и задържан в ареста за няколко дни първо на 7 февруари, но след това бе освободен при условие да спазва правилата за коронавирус. Църквата обаче продължи да нарушава ограниченията и седмица по-късно пастир Коутс беше обвинен в нарушение на Закона за общественото здраве.
 
„Всичко е допуснато от Господа. За мен е невероятно как един акт на подчинение в малък дребен офис на RCMP (Royal Canada Mounted Police) в малкия град Spruce Grove може да окаже такова огромно въздействие. Не можах да изпълня исканото от тях условие, а останалото е история”, продължава младият пастир.
 
Съгласно настоящите ограничения в провинция Албърта, местата за поклонение имат право да приемат до 15 процента от капацитета си, като трябва да се поддържа дистанция, и  да се носят маски.
 
Докато пастир Коутс отсъстваше, църквата Grace Life продължаваше да извършва присъствени служби, а здравните власти продължиха да обвиняват църквата в нарушаване на разпоредбите.
 
„Изключително съм благодарен на Господ за вас. Обичам ви и много ми липсвахте. Много съм развълнуван, че съм отново сред всички вас“, добави пастир Коутс.
 
Източник: Premier Christian News
Photo: Facebook
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg