Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Новият завет под формата на списание

Main Pic
Публикувана: 02.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 533
Коментари: 0
Германия, страната на Мартин Лутер, продължава да печата и издава Библии във всякакви формати и размери.
 
Последният проект на група дизайнери е да издават „Библията като списание“. Става дума за издание от 354 страници с пълния текст на Новия завет, с големи изображения, художествен дизайн и дори няколко плаката, които трябва да се разгънат.
 
Според създателите му идеята е „да се използва художествена типография, за да се представи пълния текст на Новия завет, като  се добавят впечатляващи широкоформатни снимки, оригинални инфографики. Това е една Библия, която да прелиствате, да четете, да се потопите в нея“.
 
Журналистът Оливър Вурм и дизайнерите Майкъл Пернегер и Андреас Волерич са създали проекта, който представя текстовете в различни цветове: Евангелията са в зелено, Деянията на Апостолите в лилаво, а книгата Откровение е в черно ...
Списанието използва лесно разбираема католическа версия на Библията (Einheitsübersetzung). 
 
Според немското списание Pro Medien Magazin „някои от използваните изображения са проблематични“, тъй като някои сцени „не се вписват в описанията на Библията“. Изображенията са взети от филма "Исус плаче" (2015), режисьор Брижит Мария Майер.
Според издателите Библията ще намери добър прием сред онези, които търсят „свежо, цветно и типографско представяне на Евангелието“.
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg