Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Две църкви вандализирани със сатанински символи в щата Луизиана

Main Pic
Публикувана: 30.03.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 491
Коментари: 0
През последните няколко седмици църквите в САЩ са подложени на вандалски нападения, с намерения за палежи. Една църква в Шривпорт, щата Луизиана е била обект на вандализъм през уикенда. Църквата е осъмнала с пентаграм и белега на звяра, изрисувани на вратите на сградата.
 
Отговорникът за проявата или хората, които са го сторили, все още са неизвестни.
 
Пастирът и съпругата му обаче се чудят защо именно тяхната църква е мишена на подобна проява. Въпросната църква е една от многото, които организират евангелизационни мероприятия в общността.
 
Пастирът е споделил следното пред уебсайта на Church Leaders: „На път за църква съпругата ми не помоли да погледна към вратата. Аз обаче бях фокусиран върху шофирането и чак след като спрях, успях да видя за какво става дума. Останах изумен, Наистина не разбирам защо именно нашата църква, тъй като много други църкви в града вършат сериозна евангелизационна работа." Понастоящем полицията все още издирва заподозрените.
 
Втора църква, този път в щата Кентъки, също е била жертва на вандализъм. Тази църква обаче е била и ограбена. Според пастира на църквата, всичко възможно е било задигнато от сградата, а охранителните камери са били напръскани с боя. Пастирът е споделил пред WIBW, че „Почти всяка врата, чекмедже и шкаф в църквата са били претърсени“.
 
При атаката в Кентъки вандалът е оставил бележка, която гласи: "Аз не съм безбожен, помолих се на Бога и ще се покая. Не позволявайте на омразата да влезе в сърцата ви. Простете ми! както той ми прощава ... не добро, но не и зло. Престъпникът се е подписал с името "Тофет."
 
Тофет е еврейската дума за Ада. Изглежда, че думата има и специално значение в сатанизма: описва място, което е било използвано за жертване на деца на един от демоните, наречен Баал (или Сатана).
 
Църква във Вашингтон също е била нападната от вандал, който е нахлул в сградата и е причинил щети на стойност 50 хиляди долара.
 
Вандалът е задействал системата за пръскане на църквата, която е унищожила имуществото в сградата. Пастирът на църквата е споделил пред телевизионния канал KIRO7, че "Влагата е проникнала навсякъде - подовете, столовете. За съжаление, корозирал е и тръбният орган в залата, който трябва да бъде разглобен, почистен и отново сглобен.
 
Кухнята на църквата също е била ограбена, но въпреки всички вярващите продължават да приготвят храна и да я раздават на бездомните хора в общността.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg