Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обръщение на ОЕЦ относно ваксините

Main Pic
Публикувана: 23.03.2021
Автор: п-р Румен Борджиев
Прочетена: 2735
Коментари: 0
Уважаеми съработници в Божието дело,
Скъпи братя и сестри в Господа,
 
Измина една година, в която пандемията от COVID-19 доведе до сериозни промени в служението и ежедневието ни. Вярвам, че през това време всички ние още веднъж се уверихме в силата и превъзходния дух на учението на нашия Господ Исус Христос, както и в утехата на Святия Дух, която действа във всяко изпитание и скръб.
 
Изправени пред новите предизвикателства, ние се учехме как да държим свидетелството на Господ Исус във време на напрежение и стрес в целия свят. Необичайните условия доведоха до изобилие на фалшиви новини и конспиративни теории за случващото се. И когато тези фалшиви новини и несъстоятелни теории претендират да говорят от името на Христовото учение и за нашето спасение в Христа, ние сме длъжни да реагираме и да изобличим съзнателната или несъзнателна заблуда.
 
Не отговарят на истината разпространяваните твърдения, че чрез приемане на ваксина против COVID-19 човешката същност може да бъде променена и човек да изгуби връзката си с Господ Исус и спасението си в Него. Писанието ясно казва, че нищо, което влиза в тялото, не осквернява човека, а онова, което излиза от сърцето (Матей 15:11-20). Да се приписват на ваксините някакви магични свойства, които могат да повлияят на нашето духовно състояние и позиция на Божии деца, е абсолютна неистина и говори за сериозна духовна дезориентация на носителите на подобни послания. Като имаме основателни съмнения в компетентността на хора, изразяващи конспиративни теории, които говорят и върху биологичната, физиологичната и медицинска страна на въпроса за ваксините, длъжни сме категорично да заявим, че не е възможно чрез приемането на ваксина или лекарство човек да изгуби връзката си с Господ Исус Христос. Човек може да бъде отделен от Господа поради своето неверие, нечестие и съзнателни решения. Ваксините, които човек би приел, за да се предпази от едно опасно заболяване, със сигурност нямат никакво отношение към горното твърдение, независимо от тяхната медицинска полза и ефективност.
 
Увещаваме всички вярващи да имат мир и пълна увереност в добрата грижа на Бог за нашите души и тела. Решението дали да приемем ваксина срещу COVID-19, на какъв етап от развитието на пандемията да го направим и коя ваксина е подходяща за нашата възраст и здравословно състояние трябва да бъде взето след консултация с доверен специалист, вземайки предвид мнението на авторитетите в тази област и с пълна увереност в Божията закрила и добри намерения за нашия живот. Всичко противно на този дух е манипулация и представя Божия характер повратно и неистинно.
 
Скъпи братя и сестри, увещаваме всички да бъдем трезви, отговорни и пълни с блага мъдрост, за да не даваме по никакъв начин повод да бъде хулено учението на нашия Господ Исус Христос.
 
Нека Божията благодат и милост да бъдат с всички нас.
 
п-р Румен Борджиев
председател на ОЕЦ в България
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg