Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Не превръщай живота си в драма!

Main Pic
Публикувана: 31.03.2021
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 412
Коментари: 0
Чух един мъдрец да казва какво може да направи човек, за да бъде щастлив. Съветът му бе следният: ЖИВЕЙ В МИР С БОГА, С ДРУГИТЕ И СЪС СЕБЕ СИ!
 
Материалните притежания носят временно щастие. И когато вълнението премине, търсим нещо ново, за да се почувстваме отново щастливи. 
АПОСТОЛ ПАВЕЛ НИ НАСЪРЧАВА ДА ЖИВЕЕМ КАТО МЪДРИ ХОРА!
 
Какво означава да си мъдър?
Мъдрият човек осъзнава, че целият живот е свързан, няма изолирани събития, нито изолирани решения.
Той осъзнава, че един ден настоящето му ще стане минало и това минало ще повлияе на неговото бъдеще. 
Не е мъдър този, който си мисли, че случващото се днес си е за днес и това, което ще се случи утре, ще си е за утре и между тези събития няма никаква връзка и те няма да повлияят на живота му. Такъв човек жестоко се заблуждава!
 
АПОСТОЛ ПАВЕЛ НИ КАЗВА ОЩЕ ЕДНО МНОГО ВАЖНО НЕЩО - Да внимаваме как използваме времето си, защото то е много ценно и ограничено. 
 
За да използваме времето си разумно, не трябва просто да го запълваме със забавни или временни неща, а да го инвестираме! Да го инвестираме в значими неща, защото именно в тези сфери ще срещнем значими хора, които вършат значими неща. В повечето случаи значимите неща не са свързани с нас и с нашия егоизъм, а с нещо повече от самите нас. 
 
Драмите в живота ни ....Повечето от тях са резултат от нашите неразумни решения или избори, които сме правили, за да снабдим егоистичните си желания. Ако се поддадем на влиянието на съвременната култура, първото нещо, на което тя ще повлияе, са междуличностните ни взаимоотношения и финансите ни.
 
Ако се замислим, ще констатираме, че 90% от нашите драми са свързани с тези две области. И ако се поддадем, ще има цена, която трябва да платим за това. Затова Павел ни казва да живеем мъдро, да ценим времето си, да живеем последователен живот и да помним, че всичко, което вършим, си има последствия. За да не създаваме или преживяваме драми в живота си, когато пред нас се появи възможност или предложение, трябва винаги да си задаваме въпроса: 
 
Кое е най-мъдрото решение, което мога да взема? – И ТОВА РЕШЕНИЕ ТРЯБВА ДА ЗАПАЗИ МОЯ МИР С БОГ, ДРУГИТЕ И МЕН САМИЯ!
Автор: ДИМКА ТЕНЕВА
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg