Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Победа за децата в Арканзас - забрана на операции за смяна на пола

Main Pic
Публикувана: 08.04.2021
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1732
Коментари: 0
Във вторник Арканзас стана първият щат, който забрани процедурите за смяна на пола за деца и тийнейджъри, когато законодателят на щата отмени вето на законопроект от губернатора, отхвърлил законопроекта един ден по-рано.
 
Законопроектът, известен като "Законът за спасяване на юноши от експерименти в Арканзас (SAFE)", бе гласуван като закон,  приет от държавния департамент със 71 на 24 гласа, а в Сената гласуването премина с 25 "за" и 8 - "против".
 
"Нашите деца в момента са пионки. Те са непълнолетни и трябва да бъдат защитени" от медицинската професия, заяви представителят на държавната администрация Робин Лундструм, спонсор на законопроекта. "Дори медицината понякога греши. Никога не трябва да експериментираме върху деца. Никога."
 
Очаква се противниците да заведат дело, за да се опитат да отменят новия закон.
 
Законопроектът гласи: "Лекар или друг здравен специалист не трябва да предоставя процедури за смяна на пола на лица на възраст под осемнадесет (18) години." Той определя „процедури за смяна на пола“ като използване на медикаменти, блокиращи пубертета, кръстосани хормони или „генитална или негенитална операция за смяна на пола, извършена с цел подпомагане на лице с преход на пола“. Лекарите и другият медицински персонал, които нарушават новия закон, могат да загубят лиценза си.
 
Източник: Christian Headlines
Photo: Shutter Stock
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg