Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Добри и лоши времена

Main Pic
Публикувана: 11.04.2021
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 690
Коментари: 0
„Във време на благоденствие бъди весел, а във време на злополука бъди разсъдлив; Защото Бог постави едното до другото, за да не може човек да открие нищо, което ще бъде подир него.” (Еклесиаст 7:14)
 
Когато имате добър ден, трябва да правите следното: радвайте се. С други думи, наслаждавайте се на настоящето. Забравете проблемите си. Оставете плановете си настрана. Но владейте емоциите си. Нека мъдростта ви да идва от Бога. Посветете Му своето минало и бъдеще.
 
Радвайте се в настоящето, но в същото време не забравяйте и лошите времена. С други думи, вие трябва да сте готови за време на скръб. Радвайте се в настоящето, но не мислете, че животът винаги ще бъде такъв.
 
Внимавайте да не станете прекалено самоуверени. Не гледайте към бъдещето, сякаш то ще ви носи само добри неща. Трябва да се подготвите и за лошите.
 
Винаги се стремете да бъдете самообладани и отворени за всичко, което може да се случи. За разлика от това глупаците се прилепват към радостта на момента. Те изцяло се потапят в тях, сякаш добрите времена ще продължават вечно. Тогава Бог използва лошите времена, за да премахне неуместното им отношение и арогантност.
 
Затова вие трябва да се радвате по такъв начин, че да не се потапяте в настоящето. Винаги трябва да пазите част от сърцето си за Бога, понеже Той е Този, Който ще ви помогне да преминете през лошите времена. Тогава, когато дойдат трудностите, вие ще сте по-малко загрижени, понеже ще сте ги очаквали.  
 
Превод: Радостин Марчев
Източник: Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg